Σε δημοπρασία μια Mercedes του Αλέξανδρου Ωνάση

Σχετικά άρθρα

onasis2

Η Εθνική Τράπεζα, ως εκκαθαριστής της εταιρίας Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε., θα βγάλει στο σφυρί αντικείμενα του Αλέξανδρου Ωνάση. Ανάμεσα σε αυτά συναντάμε έπιπλα επώνυμων οίκων, ένα αερόστατο, αλλά και μια Mercedes Benz Automatic-250/8.

Η Mercedes 250/8 Automatic αγοράστηκε από τον Αλέξανδρο Ωνάση το 1972 στο όνομα της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Μετά το αεροπορικό δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή, φυλάχτηκε με τα υπόλοιπα προσωπικά του αντικείμενα σε αποθήκη στο Ελληνικό.

Η πολυτελέστατη για την εποχή Mercedes με τα λευκά δερμάτινα καθίσματα, τα ηλεκτρικά παράθυρα, τον κλιματισμό, το αυτόματο τεσσάρι κιβώτιο ταχυτήτων και την επένδυση από ξύλο τριανταφυλλιάς στο ταμπλό αναμένεται να ξεπεράσει το ποσό εγγύησης, που είναι τα 10.000 ευρώ. Όταν ο Αλέξανδρος θέλησε να την αποκτήσει, πλήρωσε 250.000 δραχμές, πόσο αστρονομικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ένας “κοινός θνητός” έπρεπε να δουλέψει 3.572 ημέρες για να την αποκτήσει, μιας και το μεροκάματο δεν ξεπερνούσε τις 70 δραχμές!

Στο σύνολό τους όλα τα δημοπρατούμενα αντικείμενα έχουν εκτιμηθεί στις 31.000 ευρώ αν και αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τον στόχο. Η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για τις 21 Οκτωβρίου στο γραφείο της αρμόδιας συμβολαιογράφου της εταιρίας Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε., στην οδό Ομήρου στην Αθήνα (οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές καλούνται να υποβάλουν έγγραφη προσφορά έως τις 21 Οκτωβρίου).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...