Η Atieva αλλάζει όνομα σε Lucid Motors, teasάρει το μοντέλο της

Σχετικά άρθρα

lucid-motors-teasers-5

Λίγες ημέρες μετά την διαρροή του Atvus, η Atieva ανακοίνωσε πως αλλάζει όνομα σε Lucid Motors και έδωσε μερικές teasers φωτογραφίες του μοντέλου της που έχει ως στόχο να ανταγωνιστεί την Tesla. Το πεντάπορτο σεντάν μοντέλο διαθέτει κρυφές χειρολαβές, με τους πίσω θόλους να καλύπτονται εν μέρει, προκειμένου να βελτιωθεί η αεροδυναμική.

Από τις φωτογραφίες βλέπουμε πως διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγάλη πανοραμική γυάλινη οροφή, δερμάτινες επενδύσεις, αλουμινένια διακοσμητικά και ξύλινες επενδύσεις.

lucid-motors-teasers-1

Η Lucid Motors έχει βάση και αυτή την Καλιφόρνια, και χρηματοδοτείται από την κινέζικη Beijing Electric Vehicle Company (BEVC), μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της ασιατικής χώρας, με την BEVC να ανήκει στην Beijing Automotive Industry Corporation (BAIC). Η τελευταία θα γίνει σύντομα ο μεγαλύτερος μέτοχος της Lucid Motors και πέρα από την παροχή χρηματοδότησης, η BAIC θα είναι καθοριστική για τη μελλοντική επιτυχία της Lucid Motors χάρη στην τεχνογνωσία της στα ηλεκτρικά οχήματα, με τη συνδρομή του τεχνικού της κέντρου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που διατηρεί στη Silicon Valley.

lucid-motors-teasers-2

Η Lucid Motors εκτός από τη συνεργασία με την BAIC, συνεργάζεται με την Siemens, την CECOMP (ιταλική σχεδιαστική και κατασκευαστική εταιρία) και με την κορεάτικη εταιρία μπαταριών SK Group.

lucid-motors-teasers-3

Η εταιρία δοκιμάζει το ηλεκτρικό σύστημα της πάνω σε ένα ηλεκτρικό βαν, το Edna όπως το ονομάζει, το οποίο “κερνάει κολόνες“. Το σύστημα αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αποδίδουν 900 ίππους και τροφοδοτούνται από συστοιχίες μπαταριών χωρητικότητας 87 kWh. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά επιταχύνουν το βαν από 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και αποτελούν χρόνο ρεκόρ για την κατηγορία του οχήματος.

lucid-motors-teasers-4

Η εταιρία ισχυρίζεται ότι ο χρόνος για το 0-100 χλμ/ώρα θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, όταν η τεχνολογία αυτή τοποθετηθεί σε σεντάν, θα γίνει παρόμοιος με το Model S και αναφέρει ότι αυτό θα γίνει συντομότερα από το αναμενόμενο, ενδεχομένως μέσα στο 2018. Υπεύθυνος της Lucid Motors είναι ο Peter Rawlinson, πρώην αρχιμηχανικός του Tesla Model S με την εταιρία να δηλώνει πως το ηλεκτρικό σεντάν της θα έχει μια πληθώρα αυτοματοποιημένων συστημάτων οδήγησης, θα δέχεται φωνητικές εντολές, με τον Rawlinson να έχει θέσει ως στόχο τις 130.000 πωλήσεις ετησίως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επεκτείνεται στην Ευρώπη η XPeng

Η XPeng έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την αγορά της Ευρώπης, έχοντας ήδη παρουσία στη Νορβηγία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία, πουλώντας τα...

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...
Autoblog.gr