GP Μεξικού 2016: Πρόλογος

Σχετικά άρθρα

mexican-grand-prix

Σε μία θρυλική πίστα μεταφέρεται η Formula 1 για το 19ο φετινό αγώνα. Πρόκειται για το Autodromo Hermanos Rodriguez, το οποίο βρέθηκε για πρώτη φορά στο καλεντάρι το 1963, με τον Jim Clark να παίρνει τη νίκη. Από το 1971 μέχρι και το 1985, η πίστα βγήκε από το πρόγραμμα, προτού μπει ξανά το 1986, μέχρι και το 1992. Υπήρξε μία μεγάλη διακοπή, έτσι τα μονοθέσια έτρεξαν ξανά στο Μεξικό πέρυσι.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται φυσικά τη μάχη των Nico Rosberg και Lewis Hamilton. Ο Βρετανός ήταν ανώτερος στο Αμερικανικός Grand Prix, ωστόσο πέρυσι ο Γερμανός πήρε τη νίκη. Οι προβλέψεις είναι απαγορευτικές, ενώ και η Red Bull ίσως παίξει ρόλο στη μάχη των δύο οδηγών, αν σκεφτούμε ότι πέρυσι η αυστριακή ομάδα ήταν ανταγωνιστική, για τα περσινά δεδομένα.

Το υψόμετρο δυσκολεύει τους μηχανικούς, καθώς τα 2.200 μέτρα πάνω από τη θάλασσα απαιτούν αλλαγές σε κινητήρα και αεροδυναμική, με το turbo να πιέζεται στα όριά του, προκειμένου να εξισορροπήσει τον αραιό αέρα, γεγονός που συμβάλει σε ταχύτητες της τάξης των 360 χλμ/ώρα στο τέλος της κύριας ευθείας.

Το turbo είναι ένα δυνατό σημείο του Renault RE16, γι’ αυτό και η Red Bull ίσως είναι πολύ ανταγωνιστική, με τη λογική να λέει πως θα είναι μπροστά από τη Ferrari. Οι διαθέσιμες γόμες είναι η πολύ μαλακή, η μαλακή και η μέση, με τη Mercedes να είναι αρκετά συντηρητική.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...