Vettel: Η Ferrari πρέπει να παραδειγματιστεί από Mercedes και Red Bull

Σχετικά άρθρα

red-bull-mercedes-ferrari

Το περιβάλλον της Formula 1 είναι πιο σκληρό από ποτέ και η Ferrari αδυνατεί να τα βάλει πέρα σε αυτό. Η ιταλική ομάδα είναι η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του αθλήματος, ωστόσο ο τελευταίος τίτλος κατακτήθηκε πίσω στο 2008, μη μπορώντας να τα βάλει με τη Red Bull αρχικά και στη συνέχεια με τη Mercedes.

Ακόμα και φέτος, παρόλο που ξεκίνησε δυναμικά, είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μιας και η Red Bull έχει κάνει καλύτερη δουλειά και η RB12 είναι τώρα πιο ανταγωνιστική από την SF16-H. Ακόμα μία χρονιά είναι πεταμένη στα σκουπίδια και η ομάδα του Maranello ευελπιστεί πως το 2017 θα είναι μια πολύ διαφορετική χρονιά.

Ο Sebastian Vettel τονίζει πως οποιαδήποτε ομάδα χρειάστηκε χρόνο για να φτάσει στην κορυφή, κάτι που αφορά τη Red Bull και τη Mercedes. Ο Γερμανός λέει ότι χρειάζεται επιμονή και σκληρή δουλειά και πώς τα αποτελέσματα θα έρθουν με το πέρασμα του χρόνου.

Έχω πάρει μέρος σε αυτή τη διαδικασία πριν με τη Red Bull, όταν πήρε χρόνο και η μέρα που αυτό ξεκίνησε ήταν πίσω στο 2005, και η μέρα που κέρδισαν αγώνες ήταν το 2009, έτσι τους πήρε χρόνο. Πήρε χρόνο και στη Mercedes. Νομίζω ότι πάντα χρειάζεται χρόνο αν προσπαθείς να ανεβάσεις τον πίνακα και να επιστρέψεις στον κορυφή. Χρειάζεται χρόνο για τους ανθρώπους, ώστε να δουλέψουν πραγματικά και τα πράγματα θα γίνουν, αλλά, όταν το κάνουν και δουλεύει, και αυτό είναι όταν έρχονται τα αποτελέσματα.

GP MESSICO F1/2016

Βέβαια, ο 29χρονος παραδέχεται πως η ομάδα του καλείται να βελτιώσει πράγματα, αφού πλέον τα μονοθέσια είναι εξαιρετικά περίπλοκα, γεγονός που απαιτεί άψογη συνεργασία όλων των μηχανικών στο εργοστάσιο.

Τα αποτελέσματα δεν έχουν έρθει τόσο καιρό, έτσι προφανώς υπάρχει κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε και πιστεύω ότι δουλεύουμε σε αυτό. Δε θέλω να πω περισσότερα, επειδή δεν είναι η δουλειά μου να εξηγώ. Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι γι’ αυτό. Πάντα ακούς ότι τα μονοθέσια γίνονται όλο και πιο περίπλοκα, όλα πρέπει να λειτουργούν με προσοχή. Δεν είναι όπως 20 ή 30 χρόνια πριν, όπου είχες τον κινητήρα, το σασί και λίγη αεροδυναμική. Πριν από τις χειμερινές δοκιμές, τα έβαζες όλα μαζί κι έβλεπες πώς δουλεύουν.

Όλα λειτουργούν μαζί τώρα. Οι άνθρωποι δουλεύουν μαζί, θα πρέπει να είσαι έτοιμος για να προχωρήσεις και να αλλάξεις την άποψή σου για το τι είναι λάθος, επειδή πάντα προσπαθείς να ανεβάσεις τον πήχη, να επαναπροσδιορίζεις τι μπορείς να κάνεις και να προσπαθείς να βρεις καλύτερο, εξυπνότερο, ελαφρύτερο και πιο αποδοτικό τρόπο για να κάνεις τα πράγματα και νομίζω ότι έχουμε μεγαλώσει πολύ. Είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο, δε γίνεται σε μία νύχτα.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...