Ιδού το πραγματικά πρώτο pick-up στην ιστορία της Mercedes

Σχετικά άρθρα

1972-mercedes-benz-220d-pickup

Είδαμε πριν λίγες μέρες το X Class Concept, τα προεόρτια της εισόδου της Mercedes σε μια κατηγορία που της είναι παντελώς άγνωστη. Ίσως όχι “παντελώς”, βέβαια.

Το G – Wagen έχει παραχθεί σε αμέτρητες εκδόσεις, πολλές από αυτές εργοστασιακές. Μία από αυτές, ήταν και το G 63 6×6, αλλά δεν το λες και μαζικής παραγωγής. Οπότε, φαινομενικά, η Χ-Class θα είναι η πρώτη προσπάθεια της γερμανικής εταιρίας στα ακμάζοντα χωράφια των “αγροτικών”.

Ή μήπως πάλι όχι; Σύμφωνα με τους ίδιους τους Γερμανούς, υπάρχει ένας μακρινός και πολύ ιδιαίτερος πρόγονος. Πίσω στα 70’s, η Mercedes έστελνε στην Αργεντινή σε κομμάτια τις W114/W115, προκειμένου να συναρμολογούνται σύμφωνα με τις ανάγκες της Λατινικής Αμερικής (και να γλυτώνει αρκετά χρήματα ανά αυτοκίνητο με την χαμηλότερη φορολόγηση). Εκεί, κάποιοι μηχανικοί έκριναν πως μια Mercedes με καρότσα θα εξυπηρετούσε τους μπον βιβέρ αγρότες της χώρας.

1972-mercedes-benz-220d-pickup-4

Κάπως έτσι, η Mercedes έδειξε τον δρόμο στη Ferrari πριν 40 χρόνια και εγένετο “La Pickup” (σοβαρά, αυτή ήταν η ονομασία του). Με τα δεδομένα της εποχής, ήταν ό,τι πολυτελέστερο μπορούσε να αγοράσει κάποιος -Range Rover συμπεριλαμβανομένου- που μπορούσε να κινηθεί πέρα από τα όρια της ασφάλτου. Όπως βλέπεις, το χρώμιο ντύνει πολλά σημεία του αμαξώματος, ενώ το εσωτερικό έχει μεταφερθεί αυτούσιο από τη σεντάν έκδοση.

Η μόνη παραφωνία/παράλειψη συναντάται στην καρότσα, η οποία φαίνεται να μην έχει πορτάκι μετατρέποντας την μεταφορά αντικειμένων σε γρίφο. Ωραία η πινελιά με το ξύλινο πάτωμα, όμως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...