Όταν ακούς τη λέξη Hot Wheels είμαι σίγουρος πως αμέσως σου έρχονται στο μυαλό τα παιδικά σου χρόνια και οι ατελείωτες ώρες παιχνιδιού με τα μικροσκοπικά σου αμαξάκια. Φανταστικοί δρόμοι, φανταστικοί προορισμοί, απίθανοι αγώνες, κυνηγητά με την αστυνομία, γενικά η πραγμάτωση της παιδικής μας φαντασίας έρχονταν μέσα από τις τέσσερις μικροσκοπικές τους ρόδες.

Συλλέγαμε εμπειρίες, χαμόγελα και ανεμελιά και είναι το μοναδικό μας κέρδος που έχουμε αποκομίσει από τα Hot Wheels και γενικά τα αυτοκινητάκια μας. Ε λοιπόν δεν είχαμε καθόλου εμπορικό μυαλό και καλά να πάθουμε που γράψαμε τόσα χιλιόμετρα μαζί τους απλά και μόνο βλέποντας τα σαν παιχνίδι. Κι όμως ναι!! Μπορούσαμε να κάνουμε και αλλιώς, να τα συλλέξουμε!

Ο κύριος Bruce Pascal, από την ηλικία των εφτά ετών δεν αναλώθηκε στο να καταστρέφει τα πολύτιμα αυτοκινητάκια του, απλά τα μάζευε και τα έβαζε στην άκρη για να τα προστατέψει από το χρόνο. Αυτή τη στιγμή στη συλλογή του έχει πάνω από 3.000 αυτοκινητάκια της Hot Wheels με την αξία τους να κοστολογείται περίπου στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Το πιο ακριβό αυτοκινητάκι της συλλογής του είναι ένα ροζ VW Transporter, με δύο σανίδες του σερφ να προεξέχουν από το πίσω παράθυρο, αξίας 100.000 ευρώ.

Δε λέω ωραία η συλλογή του αλλά δεν τη ζηλεύω, τα δικά μου Hot Wheels έχουν μεγαλύτερη αξία στη συλλογή των αναμνήσεων μου όπου και βρίσκονται. Παρόλα αυτά το κόκκινο αμαξάκι του κυρίου Pascal στην αρχή του βίντεο θα με έκανε να νιώσω και πάλι παιδί, όχι ότι δεν είμαι αλλά λέμε τώρα.