Κέρδισε τον αγώνα FIA GT World Cup στο Macau ”πετώντας”

Σχετικά άρθρα

macau-2

Ο κύριος Laurens Vanthoor, οδηγός της Audi για το πρωτάθλημα FIA GT World Cup που έλαβε μέρος στο Macau της Κίνας, κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα “οδηγώντας” τα τελευταία μέτρα με την οροφή του αυτοκινήτου. Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα με τη σειρά.

Τρεις γύρους μετά την εκκίνηση του αγώνα, ο οδηγός Ricky Copo είχε ένα ατύχημα με την αγωνιστική του BMW και κατέστρεψε τα κεκλειδώματα, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί για πάνω από μία ώρα μέχρι αυτά να επισκευαστούν. Με την επανεκκίνηση του αγώνα και έχοντας συμπληρωθεί μόνο ένας γύρος, ο Earl Bamber με την Porsche του προσπερνάει το Audi του Vanthoor, αυτός στην προσπάθεια του να αντεπιτεθεί, κάνει ένα λάθος και πατάει άτσαλα πάνω στο κερμπ με αποτέλεσμα να στείλει το αγωνιστικό του στις μπαριέρες. Το Audi των 500 ίππων, μετά την πρόσκρουση, σηκώθηκε στον αέρα και αφού προσγειώθηκε με την οροφή στο έδαφος συνέχισε να σέρνεται για αρκετά μέτρα. Κανένας από τους διερχόμενους οδηγούς δεν χτύπησε πάνω του αλλά ο αγώνας διεκόπη αμέσως.

macau-1

Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν πως δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνει επανεκκίνηση του αγώνα καθώς ο επιτρεπόμενος χρόνος είχε παρέλθει. Ο αγώνας λήγει και νικητής βγαίνει ο οδηγός που ήταν πρώτος στο τέλος του τέταρτου γύρου. Ο οδηγός αυτός δεν ήταν άλλος από τον κύριο  Laurens Vanthoor, ο οποίος οδηγώντας μόνο 4 από τους 18 γύρους του αγώνα, κατάφερε να βγει όχι μόνο περπατώντας και σώος από το ιπτάμενο αυτοκίνητό του, αλλά κέρδισε και τον αγώνα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε τη χαμηλή πτήση του οδηγού-νικητή του αγώνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα