052215-IL-Make-the-most-of-your-used-car-sales-with-Santander-Auto-Finance

Η αγορά αυτοκινήτου συνεχίζει να παρουσιάσει ανάκαμψη όπως καταδεικνύουν τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με αυτά, στο 3ο τρίμηνο του 2016, ο τζίρος στον κλάδο αυτοκινήτων εξακολουθεί να καταγράφει σε ετήσια βάση αύξηση σχεδόν 20%, με την Στατιστική Αρχή να προχωρά και σε αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων που αφορούσαν το 2ο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα ο Δείκτης  Κύκλου Εργασιών στον κλάδο που περιλαμβάνει χονδρικό και λιανικό εµπόριο και επισκευή µηχανοκίνητων οχημάτων και µοτοσικλετών, παρουσίασε στο 3ο τρίμηνο ετήσια αύξηση κατά 18,6%. Ωστόσο σε σχέση με το 2ο τρίμηνο καταγράφεται μείωση 24,7%.

Την ίδια ώρα ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στον κλάδο που περιλαμβάνει την πώληση µηχανοκίνητων οχημάτων παρουσίασε αύξηση κατά 18,8%. Σε σύγκριση όμως µε τον αντίστοιχο δείκτη του 2ου τριμήνου 2016, παρουσίασε µείωση κατά 31,9%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο Εποχικά Διορθωμένος (ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων, π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λ.π) Δείκτης Κύκλου Εργασιών στον κλάδο που περιλαμβάνει χονδρικό και λιανικό εµπόριο και επισκευή µηχανοκίνητων οχημάτων και µοτοσικλετών παρουσίασε αύξηση κατά 2,4% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο. Την ίδια ώρα ο Εποχικά Διορθωμένος Δείκτης Κύκλου Εργασιών στον κλάδο που περιλαμβάνει την πώληση µηχανοκίνητων οχημάτων παρουσίασε αύξηση κατά 1,7%.

Η ΕΛΣΤΑΤ όμως προχώρησε και στην προς τα πάνω αναθεώρηση των στοιχείων για τον κύκλο εργασιών του κλάδου κατά το 2ο τρίμηνο επικαλούμενη νέα στοιχεία. Στον πρώτο κλάδο, η αύξηση του τζίρου ήταν 15,4% έναντι της πρώτης ανάγνωσης για 15,1% και του δεύτερου σε 19,3% από 18,3% πριν.

 • Anestis Genk

  Η αύξηση αυτή αυξάνει το εμπορικό έλλειμα, αλλά αυξάνει και το ΑΕΠ…

 • anagnwsths

  Ναι ναι ναι ….Ο τουρισμός πήγε άψογα, οι εξαγωγές σπάσανε ρεκόρ, η ανεργία μειώθηκε , ο τζίρος αυξήθηκε ναι ναι ναι ….. Τότε τι τα θέλετε νέα μέτρα 2,5 δις ρε πατριώτες? Γιατί δεν κατεβάζετε το πετρέλαιο που πίζουμε στο ντουμάνι κάθε χειμώνα?

  Υ.Γ
  Η ΕΛΣΤΑΤ δεν είναι το ίδο μαγαζάκι που φούσκωσε το έλλειμμα και μπήκαμε στα μνημόνια ή θυμάμαι λάθος? Η ΕΛΣΤΑΤ δεν είναι το μαγαζάκι γωνία στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τον πρόεδρο της χωρίς το “οκ” των θεσμών ? (πρώην “τρόϊκα”, πρώην “εγγυητριών δυνάμεων” , πρώην “αποικιοκρατών” , πρώην “εισβολέων” )?

  Υ.Γ 2
  Αν αύριο η ΕΛΣΤΑΤ πει οτι το ΑΕΠ αυξήθηκε 10 μονάδες τότε δεν θα μειωθεί το χρέος ως λόγος προς το ΑΕΠ ? Άρα δεν θα βγούμε στις αγορές ? Αν όμως όντως αυξηθεί και η ΕΛΣΤΑΤ δεν το επιβεβαιώσει δεν θα παραμείνουμε στα μνημόνια?

  • thibet

   αδελφέ μου, τελείως εκτός θέματος! :)

  • anagnwsths

   Μάλλον δεν το έπιασες:
   ΕΛΣΤΑΤ-Greek Statistics
   ΕΛΣΤΑΤ-Έλλειμμα-Τιτανικός-Μνημόνιο ……..
   ΕΛΣΤΑΤ-Ανάπτυξη-Ξεπούλημα-Μετανάστευση-Ο δρόμος των μνημονίων μας φέρνει ανάπτυξη ας συνεχίσουμε
   Άντε και μια εργασία για το σπίτι.

   Γιατί με βάση το μνημόνιο καμία εκλεγμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον επικεφαλή της ΕΛΣΤΑΤ? Πως αυτό εξυπηρετεί την επάνοδο στις αγορές ή την ανάπτυξη? Τι όφελος έχουν οι δανειστές μας?

   Υ.Γ
   Αδελφέ μου , σκέψου πιθανή είδηση : “Μείωση βασικού μισθού στα 10 ευρώ το μήνα , σύνταξης στα 5 ευρώ και αύξηση στη βενζίνη στα 3 ευρώ το λίτρο”

   Και εκεί που είσαι έτοιμος να τα βροντήξεις όλα κάτω , σκάει μύτη η ΕΛΣΤΑΤ )που δεν ελέγχεται απο κανέναν πλην σκοτεινών κέντων) και σου λέει “Αύξηση του ΑΕΠ 10% , αύξηση εξαγωγών 50% και μείωση ανεργίας στο 9%”

   Οπότε κάθεσαι και σκέφτεσαι πόσο χαζός είσαι που εσύ δεν συμμετέχεις στην ανάπτυξη και στην ευημερία αλλά αντίθετα βιώνεις εξαθλίωση. Μάντεψε όμως , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

   Υ.Γ2
   Αν ακόμα διαφωνείς , φαντάσου να θέλει ο γιατρός σου να σε σκοτώσει. Προφανώς δεν μπορεί να σε μαχαιρώσει αλλά μπορεί να σε πείσει οτι το φάρμακο που σου προτείνει θα σε σώσει , αν κάθε φορά κοιτώντας τις εξετάσεις σου αναφέρει θετική πορεία , άσχετα αν εσύ αισθάνεσαι οτι πεθαίνεις .

  • thibet

   πες μου ό,τι διαβαζεις Βαρουφάκη… και σε κερνάω ό,τι θες…

  • anagnwsths

   Δεν απάντησες σε καμία απο τις ερωτήσεις μου.

  • thibet

   μα ό,τι γραφεις δεν ειναι για απαντήσεις. ειναι αντιγραφή του τι λέει ο καμμένος, ο βαρουφάκης κτλ… δεν μπορώ να κανω κουβέντα, όταν, λες καπου “σκοτεινά κέντρα”. απλά μαθηματικά, ζητηση, διαθεση, δανεισμός κτλ είναι ολα. τώρα εσύ, μου λες, ότι διαβαζω, και γελαω μεχρι δακρύων από Γιανη και Σια

  • anagnwsths

   Αρχικά Καμένος και Βαρουφάκης δεν λένε τα ίδια. “Σκοτεινά κέντρα” σου έσπασαν την Αθήνα το 2008 (εκτός αν πιστέυεις οτι 18χρονα με μαδέρια ρίξανε την κυβέρνηση οπότε πάω πάσο). Που σαι , θυμάσαι ένα παλικάρι απο την Vodafone που αυτοκτόνησε? Θυμάσαι ένα άλλο παλικάρι που είναι προστατευόμενος στη Γερμανία (Χριστοφοράκος γιός δοσίλογου). Αγορίνα έχεις πολύ διάβασμα πριν προσπαθήσεις να με πείσει οτι όλα είναι απλά μαθηματικά , ζήτηση και διάθεση. Υπάρχει κάτι άλλο πολύ σκοτεινό για αυτούς που δεν ξέρουν . Η ΕΛΣΤΑΤ είναι πλέον σαν την ΕΥΠ , κανείς δεν ξέρει , κανείς δεν μιλάει , κανείς δεν ελέγχει κοινοβουλευτικά. Διάβασε λίγο περισσότερο και θα φρίξεις για το καθεστώς της ΕΛΣΤΑΤ

 • SAMURAI-66

  Γουσταρω το μαγειρεμα των αριθμων που οι ελληνικες αρχες εχουν κανει διδακτορικο ξεπερνωντας καθε αντιστοιχη υπηρεσια στον πλανητη μας…διαχρονικο φαινομενο βεβαια και οχι σημερινο!!
  Φατε λοιπον 3 δισ. ευρω νεα μετρα ελληνες γιατι ολα πανε συμφωνα με τους καρεκλοκενταυρους των ονειρων ωραια και καλα!!https://uploads.disquscdn.com/images/ccd656c75c84ffebce7bce7c45118d58308f1b902102510cfcd3458ec50ff723.gif