Με ρυθμό 18,6% συνεχίζει η αύξηση του τζίρου στον κλάδο αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

052215-IL-Make-the-most-of-your-used-car-sales-with-Santander-Auto-Finance

Η αγορά αυτοκινήτου συνεχίζει να παρουσιάσει ανάκαμψη όπως καταδεικνύουν τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με αυτά, στο 3ο τρίμηνο του 2016, ο τζίρος στον κλάδο αυτοκινήτων εξακολουθεί να καταγράφει σε ετήσια βάση αύξηση σχεδόν 20%, με την Στατιστική Αρχή να προχωρά και σε αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων που αφορούσαν το 2ο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα ο Δείκτης  Κύκλου Εργασιών στον κλάδο που περιλαμβάνει χονδρικό και λιανικό εµπόριο και επισκευή µηχανοκίνητων οχημάτων και µοτοσικλετών, παρουσίασε στο 3ο τρίμηνο ετήσια αύξηση κατά 18,6%. Ωστόσο σε σχέση με το 2ο τρίμηνο καταγράφεται μείωση 24,7%.

Την ίδια ώρα ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στον κλάδο που περιλαμβάνει την πώληση µηχανοκίνητων οχημάτων παρουσίασε αύξηση κατά 18,8%. Σε σύγκριση όμως µε τον αντίστοιχο δείκτη του 2ου τριμήνου 2016, παρουσίασε µείωση κατά 31,9%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο Εποχικά Διορθωμένος (ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων, π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λ.π) Δείκτης Κύκλου Εργασιών στον κλάδο που περιλαμβάνει χονδρικό και λιανικό εµπόριο και επισκευή µηχανοκίνητων οχημάτων και µοτοσικλετών παρουσίασε αύξηση κατά 2,4% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο. Την ίδια ώρα ο Εποχικά Διορθωμένος Δείκτης Κύκλου Εργασιών στον κλάδο που περιλαμβάνει την πώληση µηχανοκίνητων οχημάτων παρουσίασε αύξηση κατά 1,7%.

Η ΕΛΣΤΑΤ όμως προχώρησε και στην προς τα πάνω αναθεώρηση των στοιχείων για τον κύκλο εργασιών του κλάδου κατά το 2ο τρίμηνο επικαλούμενη νέα στοιχεία. Στον πρώτο κλάδο, η αύξηση του τζίρου ήταν 15,4% έναντι της πρώτης ανάγνωσης για 15,1% και του δεύτερου σε 19,3% από 18,3% πριν.

ΠηγήΕΛΣΤΑΤ

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στην Ελλάδα το Xiaomi SU7 μέχρι το 2027

Το Xiaomi SU7 θα έρθει στην Ελλάδα μέχρι το 2027. Αυτό ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος του Ομίλου Quest, Ευτυχία Κουτσουρέλη στο περιθώριο του 9ου Οικονομικού...

Λουκέτο για 2 χρόνια στα πρατήρια με νοθευμένα καύσιμα

Σε εξειδίκευση των μέτρων σφράγισης παραβατικών πρατηρίων καυσίμων για δυο συναπτά έτη και των προϋποθέσεων δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων των παραβατών, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή...

Κλείνει η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού. Με παράκαμψη θα διεξάγεται η κυκλοφορία

Kλείνει άμεσα η σήραγγα "Μαλακάσι Α" της Εγνατίας Οδού, με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος από εξειδικευμένους δομοστατικούς, των οποίων η έκθεση...