Lauda: Μεγάλη η απόφαση, μπορεί να περιμένουμε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου

Σχετικά άρθρα

Βλέποντας τις φήμες να μην κοπάζουν, η Mercedes συμμετείχε στο «παιχνίδι» αυτό, λέγοντας πως δεν πρόκειται να έχουμε τις ανακοινώσεις πριν από τις 3 Ιανουαρίου. Βέβαια, τα πράγματα ίσως ουσιαστικά να τελειώσουν λίγο πιο νωρίς, αν κοιτάξουμε την κινητικότητα που επικρατεί στο στρατόπεδο της Williams.

Η βρετανική ομάδα ψάχνει για τον αντικαταστάτη του Valtteri Bottas, που έχει συνδεθεί με τη Mercedes, δίχως να έχει πρόβλημα με την αποδέσμευση του Φινλανδού, αν βρεθεί ένας έμπειρος οδηγός, όπως είναι ο Felipe Massa. Τα τελευταία δημοσιεύματα θέλουν τον Βραζιλιάνο να έχει συμφωνήσει με τη Williams για την επιστροφή του στο Grove, κάτι που κάνει δεδομένη τη μετακίνηση του Bottas στο Brackley.

Πρόσφατα, ο Niki Lauda, μη-εκτελεστικός Πρόεδρος της Mercedes, και ο Helmut Marko, αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull Racing, βρέθηκαν σε μία εκπομπή, μιλώντας φυσικά για το θέμα των οδηγών. Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θέλησε να ξεκαθαρίσει πως η απόφαση ίσως καθυστερήσει για περισσότερο από έναν μήνα, αφού ακόμα δεν έχουν αποφασίσει ποιον δρόμο θα ακολουθήσουν.

Θα μπορούσε να πάρει μέχρι τέλη Ιανουαρίου προτού να ξέρουμε ποιον δρόμο θα πάρουμε. Δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο και δεν ξέρουμε ακόμα. Ελπίζουμε ότι θα γίνει πιο γρήγορα, αλλά υπάρχουν αρκετά περίπλοκες διαπραγματεύσεις. Βασικά, μόνο δύο τρόποι υπάρχουν: ένας νέος οδηγός σαν τον Wehrlein, που θα γίνει ή όχι ένα αστέρι, ή ένας έμπειρος όπως ο Bottas. Δεν είμαστε έτοιμοι για αυτές τις σκέψεις, είναι μια μεγάλη συζήτηση.

Ως άνθρωπος που τα λέει έξω από τα δόντια, ο Marko θέλησε να πικάρει τον Lauda, λέγοντας πως, το γεγονός ότι δεν υπογράφουν με τον Wehrlein, σημαίνει ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα νέων οδηγών τους.

Έχετε ένα πρόγραμμα νέων οδηγών κι έχετε σε μεγάλη υπόληψη τον κύριο Wehrlein. Δε φαίνεται ότι ο Wehrlein θα πάρει τη θέση. Αυτό σημαίνει ότι δεν εμπιστεύεστε το δικό σας πρόγραμμα οδηγών.

Βέβαια, ο Lauda απάντησε στον συμπατριώτη του, χρησιμοποιώντας το όνομα του Max Verstappen, τον οποίο η Red Bull δεν εμπιστεύθηκε από την αρχή της χρονιάς.

Πρέπει να το διορθώσω αυτό. Το πρόγραμμα νέων οδηγών είναι, όπως είπες, πρόγραμμα νέων οδηγών. Οι νέοι πιλότοι θα πρέπει να αποκτήσουν την εμπειρία. Ξεκάθαρα, μπορούμε να συζητάμε αν ο Wehrlein είναι έτοιμος ή όχι, αλλά θα θέλω να σας θυμίσω ότι φέτος ο Max Verstappen ξεκίνησε με την Toro Rosso μέχρι που ο Ρώσος (Daniil Kvyat) έκανε λάθος και μόνο τότε τον φέρατε στη μεγάλη ομάδα.

Η αποχώρηση του Rosberg σημαίνει ότι στη Mercedes μένουν €22 εκατομμύρια, με τον Marko να πιστεύει ότι μπορούν και να προσλάβουν τον Bottas, αλλά και να αγοράσουν μία θέση στη Sauber για τον Wehrlein.

Ο Wehrlein είναι ακόμα πολύ νέος. Αν πάρετε τον Valtteri Bottas, θα πρέπει να του δώσετε ένα διψήφιο ποσό μαζί με έκπτωση στους κινητήρες για τη Williams. Εντάξει, έχετε έναν προϋπολογισμό 22 εκατομμυρίων τώρα από αυτά που δε θα πάρει ο Rosberg, αλλά μπορείτε να αγοράσετε μία θέση στον Wehrlein, σε μια ομάδα που τρέχει με άλλον κινητήρα.

ΠηγήServus TV
ViaESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr