Ο Dartz, ο βελτιωτικός οίκος από τη Λετονία παρουσιάζει σήμερα το Prombon Black Alligator 2K17, τη νέα του δημιουργία. Πρόκειται για ένα θωρακισμένο SUV που παράγει έως και 1.600 άλογα, έχει δερμάτινες επενδύσεις από μαύρο αλιγάτορα, διαμάντια, πραγματικό χρυσό αλλά και το ακριβότερο τιμόνι του κόσμου.

dartz-steering-whell-1

Το τιμόνι χρειάζεται περίπου 4 εβδομάδες για να δημιουργηθεί και είναι επενδυμένο με δέρμα κροκοδείλου, διαθέτει ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 292 μαύρα διαμάντια, δύο ρουμπίνια, λευκό χρυσό, με τα κουμπιά να είναι κατασκευασμένα από χρυσό 14 καρατίων.

Το Dartz Prombon Black Alligator 2K17 βασίζεται στην Mercedes-AMG GLS63 και ο οίκος λέει πως είναι το πιο πολυτελές SUV του κόσμου. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ανακοινώσει γι’αυτό εκτός του ότι φορά τον twin-turbo V8 5,5-λίτρων κινητήρα που μπορεί να αποδίδει έως και 1.600 άλογα με 1.500 Nm ροπής.

Οι Λετονοί δεν αναφέρουν πουθενά το κόστος του αυτοκινήτου, αλλά μην περιμένεις να είναι φθηνό. Όσο κιτς και κακόγουστου είναι, θα βρεθούν ορισμένοι που και τα χρήματα έχουν, αλλά και τα το γούστο για να το προσθέσουν στη συλλογή τους.