Λιγότερους αγώνες θέλει στην Ευρώπη η Toro Rosso

Σχετικά άρθρα

Τα τελευταία χρόνια, η Formula 1 έχει αποκτήσει πιο… διεθνή καριέρα. Ο Bernie Ecclestone, με στόχο φυσικά τα χρήματα, ταξίδεψε το άθλημα σε νέες χώρες, αλλά δεν υπήρξε πάντα ιδιαίτερη επιτυχία σε αυτό. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Ινδία και η Νότια Κορέα, εκεί που τα μονοθέσια αγωνίστηκαν μόνο μερικές φορές.

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε επιπλέον αγώνες στην Ευρώπη, ωστόσο κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη. Σε αυτούς ανήκει και ο Franz Tost, πιστεύοντας ότι η Formula 1 είναι ένα παγκόσμιο θέαμα, γι’ αυτό και θα πρέπει να απομακρυνθεί από την ευρωπαϊκή ήπειρο, θεωρώντας πως οι 7 αγώνες στο πρόγραμμα του 2017 είναι πολλοί.

Για ‘μένα, θα πρέπει να κατευθυνθούμε προς άλλους προορισμούς. Υπάρχουν πάρα πολλά Grands Prix στην Ευρώπη. Ξέρω ότι έχω διαφορετική άποψη σε σχέση με τους συναδέλφους μου, αλλά θα πρέπει να πάμε στη Νότια Αφρική, πρέπει να έχουμε περισσότερους αγώνες στις ΗΠΑ, θα πρέπει να πάμε στην Αργεντινή, και η Ινδία θα ήταν σίγουρα μια σημαντική αγορά.

Η Formula 1 είναι ένα παγκόσμιο άθλημα. Το 2015, συνολικά μισό δισεκατομμύριο κόσμος είδαν ζωντανά τους αγώνες. Τέτοια νούμερα πετυχαίνουμε στο Μουντιάλ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλά, έχουμε αγώνες κάθε δύο βδομάδες. Έτσι, βλέπετε ότι το προϊόν εξακολουθεί να δουλεύει καλά, όμως θα πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα.

Ο Αυστριακός υποστηρίζει πως η νέα σεζόν ίσως αποδειχθεί καθοριστική για τη δημοτικότητα του αθλήματος. Τα τελευταία τρία χρόνια, ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στους νέους κανονισμούς και στην κυριαρχία της Mercedes, γι’ αυτό και ο 60χρονος ισχυρίζεται ότι οι Red Bull και Ferrari πρέπει να απειλήσουν τη γερμανική ομάδα.

Ελπίζω ότι η Red Bull και η Ferrari θα μπορέσουν να πλησιάσουν. Διαφορετικά, πολύς κόσμος θα σταματήσει να βλέπει. Οι αγώνες πρέπει να προσφέρουν περισσότερη ψυχαγωγία. Οι θεατές θέλουν διαφορετικούς νικητές, θέλουν ατυχήματα, όχι τραυματισμούς, αλλά επαφές. Το ακούω πάντα αυτό από τους φίλους μου, που λένε «υπάρχουν επαφές στην εκκίνηση». Θα πρέπει να εφαρμόζονται οι ποινές.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι εκεί έξω, κι εμείς δε χρειαζόμαστε τους κανονισμούς. Όταν παλεύεις με κάποιον άλλον, ρισκάρεις να τραυματίσεις το μονοθέσιό σου. Αφήστε τους οδηγούς να το κάνουν. Όταν τρακάρουν, τρακάρουν. Είναι μέρος του παιχνιδιού και μέρος του θεάματος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr