Η Hyundai έχει ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα μείωσης του λειτουργικού της κόστους, με τα στελέχη της να επωμίζονται πλέον λιγότερα προνόμια. Ανάμεσα στα μέτρα λιτότητας που αντιμετωπίζουν τα στελέχη της εταιρίας από τη Νότιο Κορέα, είναι λιγότερες πτήσεις σε business class θέσεις, φθηνότερα δωμάτια ξενοδοχείων, βιντεοδιασκέψεις μέσω internet για να μειωθούν τα ταξίδια, ενώ συμφώνησαν τον περασμένο Οκτώβριο και σε μείωση των αποδοχών τους κατά 10%. Είναι η πρώτη φορά στα τελευταία επτά χρόνια που τα στελέχη της Hyundai συμφώνησαν σε μείωση του μισθού τους, με τον αριθμό τους να χει αυξηθεί κατά 44% μέσα σε πέντε χρόνια, και στα τέλη του 2015, η εταιρία είχε 293 μεγαλοστελέχη. 

Ο βασικότερος λόγος που η Hyundai πήρε την απόφαση αυτή, είναι το γεγονός πως διαθέτει λίγα SUV και crossover μοντέλα στην αγορά, κάτι που θέλει να το αλλάξει τα επόμενα χρόνια, μιας και όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που στρέφονται στην αγορά τους. Μέχρι να συμβεί αυτό, η εταιρία θα προσπαθήσει να εξοικονομήσει χρήματα από όπου μπορεί, και έτσι θα τοποθετήσει στα κεντρικά της γραφεία, αποδοτικότερους λαμπτήρες, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα, όπως έκανε το περασμένο καλοκαίρι και η Toyota.

Η Hyundai με τα χρήματα που θα εξοικονομήσει από τις παραπάνω περικοπές, θα χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη των νέων SUV και crossover μοντέλων της, αλλά και των υπολοίπων αυτοκινήτων του χαρτοφυλακίου της, ειδικά όταν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, προβλέπει μείωση των κερδών της.