Στην Ελλάδα του 2017, οργανισμοί όπως Το Χαμόγελο του Παιδιού, υποχρεούται να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας για μία ακόμα χρονιά. Όπως ανακοίνωσε ο εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, φέτος πλήρωσε 23.845,38 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας που αφορούν στα ασθενοφόρα και τα οχήματα του Οργανισμού, που εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού αναφέρει:

Μέχρι σήμερα και για μία ακόμα χρονιά δεν βρέθηκε καμία λύση και δυστυχώς αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε στην πληρωμή των τελών.

Το υπέρογκο αυτό ποσό των 23.845,38 ευρώ ήταν αρκετό για να καλύψει μέρος των αναγκών των Σπιτιών μας όπως θέρμανση, εξειδικευμένες θεραπείες, φάρμακα και τρόφιμα για τα παιδιά που μεγαλώνουν μαζί μας αλλά και για τα χιλιάδες παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και στηρίζονται από Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Το Χαμόγελο του Παιδιού κατέβαλλε το ποσό των 23.845,38 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας για τη λειτουργία των εξής οχημάτων:

  • εξειδικευμένων Κινητών Ιατρικών Μονάδων Εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα) που δρουν υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Α.Β.
  • οχημάτων Άμεσης Επέμβασης και υποστήριξης παιδιών που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο που δρουν κατόπιν εισαγγελικών εντολών και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία
  • Κινητών Ιατρικών Μονάδων Προληπτικής Ιατρικής που δρουν σε συνεργασία των Υπουργείων Υγείας και Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων
  • οχημάτων που καθημερινά μεταφέρουν στα σχολεία τους τα 278 παιδιά από τα 10 Σπίτια μόνιμης διαμονής και τα 38 παιδιά από τα 3 Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού
  • φορτηγών ψυγείων και άλλων εξειδικευμένων οχημάτων για την ασφαλή μεταφορά αγαθών και φαρμάκων που διανέμονται στις οικογένειες που στηρίζει ο Οργανισμός.

Κάθε 1 ευρώ φορολογίας στερείται από τις δράσεις για τα παιδιά και όλα αυτά την ίδια στιγμή που Το Χαμόγελο του Παιδιού κάνει έναν τεράστιο αγώνα για να εξασφαλίσει Καλές Γιορτές για χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη, τα 316 παιδιά που μεγαλώνουν στα σπίτια του, εκατοντάδες παιδιά με προβλήματα υγείας, χιλιάδες παιδιά που ζουν στα όρια της φτώχειας!