Το να βρεις ένα Nissan GT-R R32 να πωλείται είναι ήδη αρκετά δύσκολη διαδικασία, αλλά όταν αυτό βρίσκεται σε πλήρως εργοστασιακή μορφή είναι σαν να ψάχνεις ψύλλο στα άχυρα. Οι λόγοι φυσικά η μικρή του παραγωγή, αλλά κυρίως το εξαιρετικό του tuning potential.

Το ιαπωνικό αυτοκίνητο έχει τα φόντα για να γίνει ένα από τα future classic αυτοκίνητα, και όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι τιμές των R32 Skylines (1989/1990) το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν αύξηση και κατά μέσο όρο έχουν διπλασιαστεί στην Ιαπωνία.

Πιο συγκεκριμένα, τα καλοδιατηρημένα R32 πωλούνται πλέον σε τιμή μεγαλύτερη από αυτή των R34, με τους αναλυτές να προβλέπουν πως όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο θα αυξάνονται οι τιμές των R32, μιας και η ζήτηση γι’αυτά αυξάνεται συνεχώς παγκοσμίως.

Το συγκεκριμένο είναι από τα πρώτα που κατασκευάστηκαν, με την παραγωγή του να διαρκεί από το 1989 μέχρι το 1994. Θα βγει σε δημοπρασία τον Ιανουάριο από τον οίκο RM Sotheby’s, στην Arizona των Η.Π.Α., βρίσκεται σε stock μορφή και τα 26 χρόνια έχει διανύσει μόλις 23.360 χλμ.

Μηχανικά φοράει τον “μαμά” 2,6-λίτρων εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 280 άλογα, χάρη στους περιορισμούς που ίσχυαν τότε στην Ιαπωνία. Είναι, όμως, ικανός για πολλαπλάσια νούμερα. Συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρετε σε όλους τους τροχούς. Για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 5,7 δευτ., ενώ το έχουμε δει να γράφει στην Πράσινη Κόλαση χρόνο 8:22 στο Nurburgring εν έτει 1989!

Η εκτιμώμενη τιμή πώλησης είναι μεταξύ 50.000 και 70.000 δολαρίων, χωρίς να υπάρχει επιθυμητή τιμή, γι’αυτό αν θέλεις να αγοράσεις λοιπόν ένα R32 τότε κάντο τώρα, γιατί όσο το καθυστερείς, τόσο θα ανεβαίνει η τιμή του.