Δεν έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τη στιγμή που η Audi έδωσε τα πρώτα teaser από το πρώτο ηλεκτρικό SUV της, το Q8 E-tron concept που θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση NAIAS στο Ντιτρόιτ σε λίγες μέρες, και σήμερα βλέπουμε τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου μοντέλου.

Η έκδοση παραγωγής αναμένεται να παρουσιαστεί το 2019, με το νέο SUV θα ανήκει στην κατηγορία των Coupe-SUV με αντιπάλους την X6 και την GLE Coupe. Σχεδιαστικά, βλέπουμε την μάσκα του νέου SUV να ακολουθεί την νέα γραμμή που θα υιοθετήσει η εταιρεία από δω και στο εξής, η οποία παραμένει μεγάλη, αλλά έχει νέα εμφάνιση λόγω των διπλών κάθετων πτερυγίων. Γύρω από την χρωμιομένη μάσκα υπάρχει ένα παχύ κομμάτι γυαλιστερού πλαστικού σε μαύρο/γκρι χρώμα που ενώνεται με τα laser φώτα και δίνουν μια πιο high-tech εμφάνιση. Ο μπροστινός προφυλακτήρας έχει πιο μεγάλα ανοίγματα για να δώσει μια πιο επιθετική εμφάνιση.

Στο πλαϊνό μέρος βλέπουμε ότι η τρίτη κολόνα δεν έχει τόσο έντονη κλίση η οροφή όπως στις X6 και GLE coupe, αλλά και πάλι η οροφή είναι πιο κεκλιμένη σε σχέση με το Q7 στο οποίο και θα βασίζεται.

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή της εταιρείας Marc Lichte το εσωτερικό του Q8 θα έχει παρόμοια καμπίνα με το νέο A8 που θα τα κάνει να διαφέρουν από τα υπόλοιπα Audi. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν λίγα κουμπιά μιας και οι περισσότερες λειτουργίες θα γίνονται μέσω του συστήματος infotainment αφού θα διαθέτει ένα πλήρως ψηφιακό ταμπλό. Ο Lichte ανέφερε πως με το νέο A8 θα εφαρμόσει “μια εντελώς νέα αντίληψη λειτουργίας που δεν χρειάζεται ένα διακόπτη”. Όλα τα νέα μοντέλα θα ακολουθήσουν αυτή την λογική συμπεριλαμβανομένου του Q8.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο Q8 E-tron concept πρέπει να περιμένουμε σύντομα μιας και η παρουσίαση του αναμένεται να γίνει στις 9 ή 10 Ιανουαρίου λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσης την ημέρα παρουσίασης στους δημοσιογράφους.