Την επόμενη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου και λίγες ώρες πριν την έναρξη της έκθεσης του Detroit, η Mercedes θα πραγματοποιήσει τα αποκαλυπτήρια της ανανεωμένη GLA. Το γερμανικό crossover κυκλοφόρησε στα τέλη του 2013, αφού πρώτα είχε παρουσιαστεί το φθινόπωρο στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Θα διαθέτει τις απαραίτητες αλλαγές που απαιτεί η αγορά στα μέσα του κύκλου ζωής, δηλαδή θα έχει επανασχεδιασμένους νέους προφυλακτήρες, νέες ζάντες, και αρκετές από τις αλλαγές που έχει η ανανεωμένη A-Class, όπως τα LED φωτιστικά σώματα και το νέο πράσινο εξωτερικό χρώμα. Οι αλλαγές θα κυμαίνονται στο ίδιο μήκος κύματος, με αυτές που παρουσίασε η εταιρία στις A-Class, CLA, και CLA Shooting Brake, κάτι που σημαίνει ότι δεν αναμένονται να είναι μεγάλες.

Στο εσωτερικό θα υπάρχει ανανεωμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη 8″ και υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto, νέο πίνακας οργάνων, νέο τιμόνι και νέους διακόπτες. Μηχανικά θα φορά τους ίδιους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με την κορυφαία GLA 45 AMG να δυναμώνει και να αποδίδει 381 άλογα με 475 Nm ροπής.