Το μέλλον της Mitsubishi δεν περιλαμβάνει το νέο Lancer, μιας και η ιαπωνική εταιρία έχει εστιάζει στα SUV και στα crossover. Γι’αυτό και η ιαπωνική εταιρία θα σταματήσει την παραγωγή του Lancer τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Mitsubishi Motors Βορείου Αμερικής και Chief Operating Officer (COO), Don Swearingen.

Ο Swearingen όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρξει στο μέλλον ένα μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Lancer, ο ίδιος δήλωσε πως δεν βλέπει την ανάγκη για κάτι τέτοιο. Οι πωλήσεις του Lancer παρουσιάζουν σταθερή πτώση τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα το 2002 στις ΗΠΑ είχαν πουληθεί 69.000 Lancer, ενώ το 2016 μόλις 14.304 μονάδες. Ο Swearingen επιβεβαίωσε πως το Mirage/Space star, θα αποκτήσει νέα έκδοση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η ιαπωνική εταιρία τον Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιάσει ένα νέο crossover που θα τοποθετηθεί απέναντι από το Nissan Qashqai. Το μοντέλο θα τοποθετηθεί ανάμεσα από τα ASX και Outlander με το πρώτο να αποκτά μικρότερες διαστάσεις και το δεύτερο μεγαλύτερες, και ο σχεδιασμός του θα είναι πολύ “εύπεπτος” από τα υπόλοιπα crossover και SUV της Mitsubishi. Είναι πολύ πιθανό να αντλεί σχεδιαστικά στοιχεία από το XR-PHEV II που το είχαμε δει στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2015. Μηχανικά θα εξοπλίζεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, όπου ανάμεσά τους θα συναντάμε έναν νέο 1.500αρη turbo κινητήρα βενζίνης, ενώ θα υπάρχει και μια plug-in υβριδική έκδοση κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Τέλος ο Swearingen είπε πως η Mitsubishi ακόμη δεν έχει πάρει την απόφαση ώστε να πουλά στην αγορά των ΗΠΑ τα pickups της, επικαλούμενος διάφορα εμπόδια, όπως το γεγονός πως απαιτούνται πολλά χρήματα προκειμένου αυτά να αποκτήσουν τις πιστοποιήσεις των κανονισμών ασφαλείας των ΗΠΑ.