Θα πρέπει να περιμένουμε για την πραγματική απόδοση των νέων μονοθεσίων

Σχετικά άρθρα

Στις 27 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι δοκιμές τις Formula 1 για τη νέα σεζόν. Οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους 8 ημέρες δοκιμές, στην πίστα της Βαρκελώνης, προτού αναλύσουν τα άφθονα δεδομένα που θα πάρουν, ώστε να ετοιμάσουν μερικές αναβαθμίσεις για το πρώτο Grand Prix, στις 26 Μαρτίου.

Η έναρξη των δοκιμών δε θα πρέπει να σημαίνει ότι θα μάθουμε και την πραγματική απόδοση των μονοθεσίων. Τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες, οι ομάδες θα επιδοθούν στον έλεγχο των νέων αυτοκινήτων, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι όλα λειτουργούν σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ενώ στη συνέχεια το γνωστό… κρυφτούλι θα είναι αυτό που θα βλέπουμε λίγο-πολύ, αφού σχεδόν κανένας δε θέλει να δείξει την πραγματική του απόδοση πριν από τη στιγμή που πρέπει.

Ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, θα χρειαστεί να φτάσουμε στον δεύτερο ή τον τρίτο αγώνα πριν να μάθουμε την ιεραρχία των ομάδων, αφού και η Αυστραλία δεν είναι η πιο αξιόπιστη πίστα για τη δυναμική των μονοθεσίων.

Δε θα ξέρουμε πραγματικά στις δοκιμές τις Βαρκελώνης πού θα είναι οι ομάδες, καθώς θα είναι μια περίοδος που δε θα θέλουν να δείξουν τι έχουν. Θα υπάρχουν πολλοί που θα προσπαθήσουν να κρύψουν στην πραγματική τους απόδοση ή και να ανησυχούν για το τι πρέπει να κάνουν, επειδή ίσως να μην μπορούν να πλησιάσουν κάποιες ομάδες που κρύβονται. Ούτε στην Αυστραλία θα έχουμε την ιεραρχία, καθώς εκεί έχουμε μερικά περίεργα αποτελέσματα. Θα φανεί περισσότερο όταν πάμε στην Κίνα και το Μπαχρέιν.

Σύμφωνα με τον Βρετανό, οι μηχανικοί του δεν είχαν τα κατάλληλα εργαλεία για τα ελαστικά του 2017, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως να πρέπει να ακολουθήσουν συντηρητική οδό. Παράλληλα, πιστεύει ότι η φθορά θα είναι μικρότερη, συνεπώς και τα pit stops θα είναι λιγότερα.

Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε κάνει δοκιμές με μονοθέσια που ήταν πέντε δευτερόλεπτα πιο αργά από αυτά που θα έχουμε στη Βαρκελώνη. Αυτό είναι μια πρόκληση για εμάς, επειδή έχουμε ένα πολύ μικρό παράθυρο για να να δουλέψουμε. Αν τα νούμερα δεν είναι αυτά που μας έχουν ειπωθεί, τότε θα πρέπει να είμαστε συντηρητικοί.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα