Η BMW στοχεύει με την X7 τα Range Rover, Mercedes-Benz GLS, ενώ με την υπερπολυτελή έκδοσή της θα έχει ως αντίπαλο την Bentley Bentayga.

Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2017 και ανάμεσα στους εξακύλινδρους, οκτακύλινδρους και 12κύλινδρους κινητήρες, θα υπάρχει και ένα υβριδικό σύνολο, αυτό της 740e, που συνδυάζει τον twin-turbo 2.0-λίτρων βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας 326 άλογα.

Στις σχετικές ειδήσεις η BMW ανακοίνωσε την προσθήκη της έκδοσης 520d Efficient Dynamics στην Σειρά 5. Εφοδιάζεται με ένα 2,0-λιτρο πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 190 ίππων με 400 Nm ροπής που συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 7,5 δευτερόλεπτα. Η 520d Efficient Dynamics είναι πιο αεροδυναμική ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, ενώ κάνει χρήση της τεχνολογίας BluePerformance που εκτός από το φίλτρο σωματιδίων, έναν οξειδωτικό καταλύτη και έναν καταλύτη NOx, διαθέτει καταλυτικό μετατροπέα SCR με AdBlue, με σκοπό την περαιτέρω μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου.

Επίσης οι 6-Series και 7-Series αποκτούν πρόσθετα συστήματα υποστήριξης οδηγού, όπως βοηθό αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, ενεργό σύστημα αποφυγής σύγκρουσης και σύστημα ειδοποίησης διασταυρώσεων. Οι 3-Series και 4-Series μπορούν να εξοπλιστούν και με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, με την Σειρά 6 να αποκτά ένα νέο εξωτερικό μεταλλικό χρώμα ((Sonic Speed Blue) και δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 20″.