Η Honda θα γιορτάσει τα 70στα της γενέθλια το 2018, με τις φήμες να την θέλουν να ετοιμάζει και ένα νέο roadster μοντέλο, ώστε να γιορτάσει τα 20στα γενέθλια του S2000. Το μέγεθος του θα είναι παρόμοιο με αυτό του Mazda MX-5, μόνο που το αυτοκίνητο της Honda θα είναι πολύ δυνατότερο από το Miata. Ο διάδοχος του S2000 θα κατασκευαστεί πάνω σε μια νέα πισωκίνητη πλατφόρμα, με τον κινητήρα να είναι τοποθετημένος μπροστά.

acura-sub-nsx-sports-car3

Ο κινητήρας του θα είναι ένας νέος turbo τετρακύλινδρος 2,0-λίτρων βενζίνης που θα φέρει ηλεκτρικό κομπρέσορα έτσι ώστε να μειώνει το turbo lag και την κατανάλωση καυσίμου, σε σχέση με έναν biturbo κινητήρα. Ο Twin-charged 2,0-λιτρος κινητήρας θα αποδίδει 320 άλογα και θα συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές πως το αυτοκίνητο θα προσφέρεται και με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το νέο S2000 αναμένεται να παρουσιαστεί είτε τον Σεπτέμβριο του 2018 στην έκθεση του Παρισιού, είτε τον Νοέμβριο του 2018 στην έκθεση του Λος Άντζελες, έχοντας αρχική τιμή στις ΗΠΑ κοντά στις 50.000 δολάρια.