H κεντρομήχανη Chevrolet Corvette C8 στα χιόνια

Σχετικά άρθρα

Στα χιόνια η General Motors δοκιμάζει τόσο την κεντρομήχανη Corvette C8 όσο και την Corvette ZR1 της σημερινής 7ης γενιάς. Η νέα κεντρομήχανη Corvette θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2018 στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit, με την διάθεση της στις αγορές να γίνεται το 2019.

Αν και δαπανηρή, εφόσον η Corvette επένδυσε στο εργοστάσιο της στο Bowling Green του Kentucky περί τα 700 εκ. για τεχνολογική ανάπτυξη και νέο τμήμα βαφής, πρόκειται για μια σημαντική απόφαση της επικεφαλής εταιρείας να προχωρήσει στην κατασκευή μιας κεντρομήχανης πλατφόρμας, η οποία θα αλλάξει την ιστορία του μοντέλου το οποίο κυκλοφορεί από το 1953. Με την προαναφερθείσα απόφαση να υποκινείται κυρίως από την θέληση των επικεφαλών να φέρουν νεότερους αγοραστές στις εκθέσεις αυτοκινήτου της Chevrolet και ενδεχομένως να αλλάξουν το αγοραστικό target group της εταιρείας.

Η 8η γενιά  θα φορά τον V8 κινητήρα της Αμερικανικής φίρμας ο οποίος θα αποδίδει μεταξύ 450 και 500 ίππων και θα συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο, με την η Chevrolet να προσθέτει επιπλέον χαρακτηριστικά όπως, λειτουργίες ενεργούς αεροδυναμικής, για καλύτερη απόδοση εντός και εκτός πίστας, ενώ άλλες αναφορές υποδηλώνουν ότι η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει διαφορετικές εκδόσεις για το μοντέλο στις οποίες συμπεριλαμβάνονται μια τετρακίνητη έκδοση και μια ηλεκτρική με το όνομα Corvette E-Ray, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί το 2020.

Η τιμή της C8 θα ξεκινά από 80.000$ και πρόκειται για την αντιπρόταση της Chevrolet στην Honda η οποία μετέχει στην κατηγορία με το NSX.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...

Το καλοκαίρι η παρουσίαση της Chevrolet Corvette ZR1

Η Chevrolet έκανε γνωστό πως μέσα στο καλοκαίρι θα παρουσιάσει τη νέα γενιά της Corvette ZR1. Το αυτοκίνητο φορά τον V8 5,5-λίτρων twin-turbo flat-plane...