Η Mercedes-AMG παρουσιάζει την Estate έκδοση της E63, η οποία θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο. Η κορυφαία έκδοση της E63 και E63S κινείται από τον γνωστό 4,0 λίτρο V8 με την χρήση δύο υπερσυμπιεστών twin-scroll για βελτίωση των επιδόσεων και μείωση του turbo-lag και αποδίδει 571 άλογα (750 Nm ροπή) και 612 άλογα (850Nm ροπή) αντίστοιχα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα νέο 9-αρι αυτόματο κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT MCT, η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς, κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα η S (3,6 η απλή), με την τελική ταχύτητα να είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ/ώρα ή 290 χλμ/ώρα με το AMG Driver’s package.

Για πρώτη φορά στην E63 τοποθετείται το Drift Mode, με την τετρακίνηση να μπορεί να στείλει το 100% της ροπής του κινητήρα στον πίσω άξονα. Στην E63 S Estate το Drift Mode ενεργοποιείται όταν το αυτοκίνητο είναι στην θέση Race, όπου το ESP απενεργοποιείται και η μετάδοση γίνεται με χειροκίνητη λειτουργία. Με τον τρόπο αυτό, η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα και παραμένει εκεί μέχρι να κλείσει ο οδηγός το Drift Mode, πράγμα που σημαίνει ότι θα δούμε αρκετά βίντεο με E63 να καίνε τα λάστιχα τους.

Σίγουρα σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο το τελευταίο πράγμα που κοιτάς είναι η κατανάλωση και οι ρύποι, αλλά η εταιρεία αναφέρει πως το κορυφαίο μοντέλο χρειάζεται 9,1-9,4 λίτρα/100 χλμ και εκπέμπει 206-214 γρ CO2/χλμ. Για μεγαλύτερη οικονομία υπάρχει η απενεργοποίηση των κυλίνδρων η οποία μπορεί να κλείσει τους κυλίνδρους όταν δεν χρειάζονται. Την E63 Estate θα την επιλέξεις κάποιος για τους χώρους της, με την Mercedes να δηλώνει πως ο χώρος αποσκευών της ανέρχεται στα 640 λίτρα, που μετά την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φτάνει τα 1.800 λίτρα.

Εμφανισιακά διαθέτει ένα επιθετικό bodykit αποτελούμενο από νέους προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές, φουσκωμένα φτερά, διακριτική αεροτομή, διαχύτη, νέες ζάντες αλουμινίου, μεγαλύτερα φρένα, χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος και τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων. Το εσωτερικό συνεχίζει να είναι το ίδιο πολυτελές και να έχει υλικά υψηλής ποιότητας αλλά διαθέτει σπορ λεπτομέρειες της AMG.

Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο, με τις πρώτες παραδώσεις να γίνονται από τον Ιούνιο.