Στις αρχές του χρόνου η Kia έδωσε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της τρίτης γενιάς του Picanto, το οποίο όμως ήταν στην έκδοση GT Line. Το αυτοκίνητο θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης, με την κορεάτικη εταιρία να πηγαίνει εκεί και την απλή έκδοση του μοντέλου.

Αυτή, όμως, την είδαμε σε ένα υπόγειο γκαράζ κατά το πρόσφατο ταξίδι μας στην Πορτογαλία για την δοκιμή του νέου Rio, και την βγάλαμε φωτογραφίες. Οι διαφορές σε σχέση με την GT-Line εντοπίζονται στον εμπρός προφυλακτήρα, που παρότι παραμένει επιθετικός δεν διαθέτει τις sport λεπτομέρειες της γρήγορης έκδοσης, όπως το κόκκινο φινίρισμα και το splitter. Και ο πίσω προφυλακτήρας είναι ελαφρώς διαφορετικός, ενώ δεν έχει και την χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης.

Διαθέτει LED φώτα ημέρας και όμορφο, ώριμο σχεδιασμό, ενώ θα προσφέρεται αποκλειστικά σε 5-θυρη hatchback έκδοση, με το νέο Picanto να είναι σχεδιασμένο από τις ομάδες σε Ναμυάνγκ της Νότια Κορέα και Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Έχει 15 χιλιοστά μακρύτερο μεταξόνιο (2.400 χιλιοστά) που ωθεί τους τροχούς πιο κοντά στα άκρα, κάτι που συνδυασμό με τους κοντούς προβόλους, δημιουργεί μια πιο σπορ εμφάνιση. Το νέο μοντέλο έχει το ίδιο μήκος με την σημερινή γενιά (3.595 χιλιοστά), αλλά λόγω του μεγαλύτερου μεταξονίου, προσφέρει περισσότερους χώρους στο εσωτερικό.

Στο εσωτερικό υπάρχει τριάκτινο δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, αλουμινένια διακοσμητικά, μεγάλη οθόνης αφής στο κέντρο της κονσόλας που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto και μια μικρότερη ανάμεσα στα όργανα του πίνακα οργάνων.