Ακόμα και ο πιο φανατικός υποστηρικτής της Ferrari αμφιβάλω αν θα γνωρίζει την ύπαρξη της αγωνιστικής 712 Can Am. Και δεν θα τον κατηγορήσω, καθώς δεν έχει ιδιαίτερο αγωνιστικό ιστορικό, καθώς δεν κέρδισε ποτέ κάποιον αγώνα στις σχεδόν δύο χρονιές που συμμετείχε στους αγώνες αντοχής του Καναδά και της Αμερικής στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Ο λόγος που ίσως κάποιος την έχει ακούσει είναι ο κινητήρας της, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιταλική εταιρία παραγωγής ονείρων, είναι ο μεγαλύτερος που έχει κατασκευάσει ποτέ. Όπως μπορείς να καταλάβεις από την ονομασία του αγωνιστικού, αυτό διαθέτει έναν 12-κύλινδρο σε διάταξη V ατμοσφαιρικό κινητήρα, με την χωρητικότητα να είναι -σχεδόν- 7 λίτρα.

Πιο συγκεκριμένα ο 6.860 κ.εκ. κινητήρας είναι ο μεγαλύτερος που είχε φτιάξει μέχρι τότε η εταιρία, κάτι που ισχύει και σήμερα, καθώς στα supercars της και στην LaFerrari τοποθετεί έναν 6,3-λίτρων κινητήρα. Σύμφωνα με την Ferrari απέδιδε 680 άλογα και ο λόγος για τον οποίο έφτιαξε έναν τόσο μεγάλο κινητήρα ήταν ξεκάθαρα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό, καθώς τότε το Can Am του 1971 κυριαρχείτο από τεράστιους κινητήρες, όπως ο 8,0 και ο 8,3-λίτρων της Chevrolet, με τους οποίους έτρεχε μεταξύ άλλων και η McLaren εκείνη την εποχή.

Τέλος, το σασί ήταν τροποποιημένο από το υπάρχον αγωνιστικό αντοχής, 512, “κομμένο” για καλύτερη ταχύτητα στους σπριντ αγώνες της Αμερικής,