Ασυνήθιστη Ferrari σε δημοπρασία

Σχετικά άρθρα

Αυτή είναι η Ferrari 166 MM/212 Export Uovo by Fontana του 1950, ή απλώς η Uovo -αυγό στα ελληνικά- μια one-off Ferrari με σχήμα αυγού, που εδώ και 20 χρόνια βρισκόταν κρυμμένη σε μια ιδιωτική συλλογή.

Η ιδιόμορφη Ferrari 166 MM/212 Export Uovo είναι δημιουργία της Carrozzeria Fontana, μετά την εντολή που πήρε από τον Ιταλό οδηγό αγώνων Giannino Marzotto, προκειμένου να την κατασκευάσει. Οι άνθρωποι της Fontana ένωσαν μια Ferrari 166 MM και μια 212 Export ώστε να δημιουργήσουν το αυτοκίνητο που βλέπεις στις φωτογραφίες.

Το 1951 συμμετείχε στους αγώνες αντοχής Mille Miglia και Giro di Sicilia, όπου δεν κατάφερε να τερματίσει λόγω μηχανικών προβλημάτων. Ο σημερινός ιδιοκτήτης της, την έχει στην κατοχή του από το 1986 και μετά από 31 χρόνια, αποφάσισε να την αποχωριστεί. Η τελευταία φορά που έκανε την εμφάνισή της ήταν πριν από περίπου δύο δεκαετίες, στο μουσείο της Ferrari.

Θα βγει σε δημοπρασία το διήμερο 18-19 Αυγούστου στο φετινό Pebble Beach από τον οίκο δημοπρασιών RM Sotheby’s, με εκτιμώμενη τιμή τα 5,5 εκατ, δολάρια.

ΠηγήRM Sotheby's

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...