Haas: H εξέλιξη των μονοθεσίων το 2017 θα είναι εξωφρενική

Σχετικά άρθρα

Μπορεί η ομάδα της Haas να μην έχει ανακοινώσει ακόμα την ημερομηνία παρουσίασης του δεύτερου μονοθεσίου στην σύντομη ιστορία της στην Formula 1, παρόλα αυτά προετοιμάζεται για μια άκρως έντονη χρονιά, ειδικά στην μάχη για την εξέλιξη μέσα στην χρονιά. Η αμερικανική εταιρία μπορεί να βαθμολογήθηκε στο περσινό της ντεμπούτο, αλλά στη συνέχεια αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες, μένοντας πίσω στην εξέλιξη του μονοθεσίου της.

Ωστόσο, με τους νέους κανονισμούς οι ομάδες θα βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση επιπλέον κάθετης δύναμης, ενώ υπάρχει η προσδοκία ότι η “μάχη” της εξέλιξης θα είναι ιδιαίτερα επιθετική, ειδικά στα πρώτα στάδια της σεζόν.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο επί κεφαλής της ομάδας, Gunther Steiner, δήλωσε ότι το σώμα του μονοθεσίου θα τους φέρει αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις, που δεν υπήρχαν το 2016, λέγοντας:

Θα είναι ένα εντελώς “διαφορετικό παιχνίδι”, γιατί το 2017 το αυτοκίνητο θα είναι πολύ παρόμοιο με αυτό του 2018. Πέρυσι, το μονοθέσιο του 2016 δεν είχε καμία σχέση με του 2017, γι ‘αυτό χρειάζεται να το δούμε ως μια εντελώς διαφορετική βάση. Φέτος, κάθε φορά που κάνουμε κάτι νέο για το αυτοκίνητο, θα είναι και για το 2018. Έτσι, θα είναι συνεχής εξέλιξη.

Δεν έχουμε προγραμματίσει πότε θα ξεκινήσουμε για το 2018, επειδή θέλουμε να δούμε πού βρισκόμαστε με αυτό το μονοθέσιο [2017], επειδή το νέο θα εξαρτάται πολύ από αυτό, και είναι πολύ νωρίς να το αποφασίσουμε ακόμα.

Όταν Steiner ρωτήθηκε αν ο εκ βάθρων σχεδιασμών των νέων μονοθεσίων για όλες τις ομάδες, θα μπορούσε να βοηθήσει τις μικρές, όπως την ομάδα του, είπε:

Είναι 50/50. Κάθε πρόκληση είναι ευκαιρία. Οι άλλοι έχουν την ίδια ευκαιρία, να φτιάξουν ένα νέο μονοθέσιο. Είναι πολύ κουραστικό σε δύο χρόνια να κάνεις ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο, και το πρώτο χρόνο να είναι το πρώτο μας, αλλά είμαστε καλά αυτή τη στιγμή. Δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο για το πόσο καλοί είμαστε, ή αν είναι καλό για εμάς ή κακό, μέχρι να δούμε τα μονοθέσια να βγαίνουν στη Βαρκελώνη ή στην Αυστραλία στο πρώτο GP. Δεν υπάρχει κάτι σίγουρο που δείχνει τι θα μπορούσε να κάνει. Ο καθένας προσπαθεί να ανακαλύψει: Πού είσαι; Αλλά το τι σου λένε οι άνθρωποι δεν σημαίνει τίποτα, έτσι είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα. Εμείς θα περιμένουμε μέχρι τη Βαρκελώνη, και θα εργαστούμε σκληρά για να φτάσουμε εκεί όσο καλύτερα προετοιμασμένοι μπορούμε, και ελπίζω οι άλλοι να μην έχουν κάνει τόσο καλή δουλειά όπως εμείς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...