Τον Ιανουάριο στην έκθεση του Ντιτρόιτ η Audi παρουσίασε το Q8 και στην έκθεση της Γενεύης που ανοίγει σε τρεις εβδομάδες αναμένεται να φέρει την καυτή του έκδοση, το RS Q8 concept το οποίο θα παρουσιαστεί δίπλα στο ανανεωμένο RS3 Sportback.

Σε αντίθεση με το απλό Q8, το RS Q8 θα έχει διαφορετική υπόσταση αφού θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα του S8 plus ο οποίος είναι ο 4-λίτρος V8 με 605 άλογα και 700Nm ροπής. Το κορυφαίο Q8 θα δεχτεί τις περιποιήσεις της ανάρτησης από την quattro GmbH, θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα θα αγγίζει τα 300 χλμ/ώρα. Τα νούμερα αυτά το φέρνουν μπροστά από την BMW X6 M και την Mercedes-AMG GLE 63 S που είναι και οι βασικοί του αντίπαλοι. Επιπλέον θα διαθέτει ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και την τετρακίνηση quattro με τρία διαφορικά εκ των οποίων το πίσω θα είναι το sport.

Εμφανισιακά σαν RS μοντέλο θα διαθέτει πιο σπορ εμφάνιση με το απλό Q8 με πιο επιθετική μάσκα, φώτα τεχνολογίας matrix LED και διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα ο οποίος θα παίζει ενεργό ρόλο στην αεροδυναμική του αυτοκίνητου. Αντίστοιχα στο εσωτερικό δεν θα έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις στην σχεδίαση, αλλά θα διαθέτει αρκετά στοιχεία RS που θα προσφέρει την απαιτούμενη διαφοροποίηση από την απλή έκδοση.

Η έκδοση παραγωγής του Q8 αναμένεται μέσα στο 2018, που σημαίνει ότι το RS Q8 αναμένεται να περάσει στην παραγωγή μέσα στο 2019 ή στις αρχές του 2020. Η Audi Sport GmbH έχει υποσχεθεί να προσφέρει αρκετά νέα RS μοντέλα οπότε θα πρέπει να περιμένουμε το Q5 RS, το Q2 RS, ενώ εξετάζεται και ένα hypercar που θα τοποθετηθεί πάνω από το R8 V10 plus.