Ισπανοί αστυνομικοί εντόπισαν ένα συνεργείο, πλήρως εξοπλισμένο γεμάτο με ανταλλακτικά παλιών αυτοκινήτων της Toyota, τα οποία οι ιδιοκτήτες του συνεργείου θα τα χρησιμοποιούσαν προκειμένου να κατασκευάσουν ρέπλικες των μοντέλων της Ferrari και της Lamborghini.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Girona στην Ισπανία, συνελήφθησαν 3 άτομα, με τη κατηγορία πως χρησιμοποιούσαν ανταλλακτικά από παλιά αυτοκίνητα της Toyota και τα μετέτρεπαν σε “μαϊμού” Ferrari και Lamborghini.

Στο συνεργείο βρέθηκαν τέσσερις ολοκληρωμένες Ferrari, έτοιμες να πουληθούν, ενώ υπό κατασκευή βρισκόταν ακόμη 14.

Οι αρχές ξεκίνησαν την έρευνα στο συγκεκριμένο συνεργείο μετά από καταγγελίες που δέχτηκαν, όταν οι τρεις συλληφθέντες ετοιμάζονταν να πουλήσουν ένα αυτοκίνητο μέσω internet, για το ποσό των 41.000 ευρώ.

Επίσης, η αστυνομία εντόπισε και ένα πλήρως εξοπλισμένο “θερμοκήπιο” καλλιέργειας μαριχουάνας, με 950 φυτά, με το “θερμοκήπιο” να ανήκει στον επικεφαλής της ομάδας.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το 2013 στη Βαλένθια της Ισπανίας, όταν μέλη κυκλώματος πουλούσαν ρέπλικες της Ferrari και της Aston Martin αξίας 40.000 ευρώ, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει η Ferrari.