Η Lexus τόλμησε και έβγαλε στην αγορά το πανέμορφο LC και πλέον τον επόμενο μήνα ξεκινά η παραγωγή του στο εργοστάσιο της εταιρίας στη πόλη Motomachi στην Ιαπωνία. Σχεδόν τα μισά LC που θα κατασκευαστούν θα πουληθούν στην αγορά των ΗΠΑ, με την Ευρώπη να παίρνει το 15% της παραγωγής, όσο ακριβώς και η Κίνα. Στην Ιαπωνία θα πουληθεί το 10% των LC.

Συνολικά, η εταιρία θα κατασκευάζει 800 με 1000 LC κάθε μήνα, ενώ αναμένει πως μόλις το 10% των συνολικών πωλήσεων του μοντέλου στις ΗΠΑ θα είναι η υβριδική έκδοση LC 500h, ενώ στην Ευρώπη το ποσοστό αυτό θα είναι 90% (!) λόγω των φορολογικών κινήτρων που δίνουν ορισμένες χώρες για την αγορά φιλικών προς τος περιβάλλον μοντέλων.

Το πανέμορφο coupe αυτοκίνητο στην υβριδική του έκδοση αποδίδει 359 άλογα, ενώ στην απλή, ο ατμοσφαιρικός 5-λιτρος V8 κινητήρας αποδίδει 467 άλογα και 530 Nm ροπής, στέλνοντας τη κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός 10-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου εξελιγμένου από την Aisin. Αναλυτικές λεπτομέρειες γι’αυτά, μπορείς να διαβάσεις εδώ και εδώ.