Επιπλέον χρέωση για τα προ-Euro 4 αυτοκίνητα στο Λονδίνο

Σχετικά άρθρα

Μετά την απόφαση του Παρισιού για απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο του για τα αυτοκίνητα πριν του 1997, σειρά παίρνει το Λονδίνο να προβεί σε δραστικά μέτρα για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, ανακοίνωσε την χρέωση 10 λιρών για την “τοξική εισφορά” (T-Charge), στους οδηγούς των οχημάτων με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου κάτω από Euro 4, δηλαδή κυρίως οχήματα με άδεια πρώτης κυκλοφορίας πριν το 2005.

Το ποσό θα χρεώνεται κάθε φορά που το αυτοκίνητο εισέρχεται στο κέντρο της πόλεως, από τις 7:00 μέχρι τις 18:00 καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου. Το ποσό του T-charge θα προστίθεται στο τέλος κυκλοφοριακής συμφόρησης, που υπάρχει εδώ και χρόνια στο Λονδίνο, κάτι που σημαίνει ότι ορισμένοι οδηγοί θα μπορούν να πληρώνουν μέχρι £21,50 ανά ημέρα για την κυκλοφορία τους στο κέντρο του Λονδίνου.

Αυτό θα ελέγχεται από το ίδιο δίκτυο καμερών, που ήδη λειτουργούν ως διόδια (ζώνη χρέωσης κυκλοφοριακής συμφόρησης) στο Λονδίνο. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι το μέτρο αναμένεται να επηρεάσει 10.000 αυτοκίνητα, δηλώνοντας:

Είναι εντυπωσιακό ότι ζούμε σε μια πόλη όπου ο αέρας είναι τόσο τοξικός, και πολλά από τα παιδιά μας μεγαλώνουν με προβλήματα στους πνεύμονες. Αν δεν κάνουμε δραστικές αλλαγές τώρα δεν θα προστατεύσουμε την υγεία των οικογενειών μας στο μέλλον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα, και στην 14η επέτειο από την έναρξη του τέλους συμφόρησης, συνεχίζουμε με το σκληρότερο μέτρο εκπομπών από κάθε άλλη μεγάλη πόλη, το οποίο θα ισχύσει από τις 23 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, ο Kahn έχει προτείνει να εισαγάγει μια ζώνη με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές από τον επόμενο χρόνο στο κεντρικό Λονδίνο, κάτι που θα έχει αποτέλεσμα σε όσα αυτοκίνητα δεν πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις θα χρεώνονται με επιπλέον £12,50, κάθε φορά που εισέρχονται στην πόλη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...