Το 2009 οι αρχές της χώρας κατάσχεσαν 15 τόνους “μαϊμού” ρουλεμάν της SKF, της διάσημης σουηδικής εταιρία παραγωγής ρουλεμάν. Οι αρχές κατάσχεσαν 17.000 ψεύτικα ρουλεμάν, αγοραστικής αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ, μετά από έφοδο που έκαναν στην αποθήκη ενός εμπόρου στην περιοχή του Πειραιά, με τον οποίο η SKF δεν είχε καμία επιχειρηματική δραστηριότητα όλα αυτά τα χρόνια. Τα ρουλεμάν αναγνωρίστηκαν και επίσημα ως απομιμητικά από τα ελληνικά δικαστήρια και οδηγήθηκαν στην καταστροφή.

Τα ρουλεμάν καταστράφηκαν σε εγκαταστάσεις ανακύκλωσης μετάλλου, συνθλίβοντας τα σε πρέσα μετάλλων, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν επανεμφανιστούν στην αγορά. Ένα μεγάλο εύρος εταιριών από τη ναυτιλία και άλλους βιομηχανικούς τομείς επηρεάστηκαν από τα “μαϊμού” ρουλεμάν SKF που πωλούνταν από αυτόν τον μη-εξουσιοδοτημένο έμπορο στην περιοχή του Πειραιά.

Η συγκεκριμένη περίπτωση απάτης ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη περίπτωση παγκοσμίως που έρχεται στο φως με πλαστά προϊόντα SKF. H υπόθεση διήρκεσε 7 χρόνια καθώς υπήρχαν συνεχείς αναβολές στην εκδίκαση της. Στα τέλη του 2016 δόθηκε δικαστικά η απόφαση για την καταστροφή του κατασχεθέντος εμπορεύματος. Η SKF πρόσφατα, προχώρησε σε κατάσχεση σημαντικής ποσότητας πλαστών ρουλεμάν στην περιοχή της Κομοτηνής.