Δεν ανησυχεί η Mercedes σχετικά με τη διαμαρτυρία της Ferrari για την καινοτόμο ανάρτηση

Σχετικά άρθρα

Ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο στη Formula 1 είναι οι διαμαρτυρίες των ομάδων για τις καινοτομίες των αντιπάλων τους, ειδικά όταν αυτοί βρίσκονται στην κορυφή. Η Red Bull έχει δεχθεί αρκετά χτυπήματα έτσι, και τώρα η Ferrari προσπαθεί να φέρει τη Mercedes προ εκπλήξεων, καθώς έχει καταθέσει διαμαρτυρία στην Παγκόσμια Ομοσπονδία σχετικά με την ανάρτηση της γερμανικής ομάδας.

Φαίνεται, όμως, πως ο θησαυρός που πάει να βγάλει η ιταλική ομάδα αποδεικνύεται άνθρακας. Οι τεχνικοί στο Brackley έχουν διαβάσει πολύ προσεκτικά τους κανονισμούς, με τον Διευθυντή Μηχανολογίας της Mercedes, Aldo Costa, να ξεκαθαρίζει πως τίποτα παράνομο δεν υπάρχει στην W08, μιας και ο σχετικός κανονισμός έμεινε απαράλλαχτος, όταν πέρυσι η W07 ήταν 100% νόμιμη.

Από την περσινή χρονιά για τη φετινή, ο κανονισμός για την ανάρτηση δεν έχει αλλάξει. Έτσι, αυτό που ήταν νόμιμο πέρυσι είναι και φέτος. Δεν υπάρχουν αλλαγές σε αυτό. Υπήρξε μόνο μία ομάδα που ζήτησε διευκρινήσεις από τη FIA. Υπήρξε μια συζήτηση κατά τη διάρκεια της τεχνικής συνάντησης μεταξύ των επί κεφαλής τεχνικών των ομάδων, και μερικές ομάδες, μαζί με τη FIA, έδωσαν επιπλέον διευκρινήσεις. Τίποτα παραπάνω. Δεν υπάρχουν αλλαγές, και για ‘μάς ήταν εντάξει για το πώς το κάναμε πέρυσι, και η διευκρίνηση δόθηκε από τον Charlie.

Την ίδια άνεση έχει και ο επί κεφαλής των Γερμανών, Toto Wolff, ο οποίος επισημαίνει ότι έχουν δοθεί οι απαραίτητες διευκρινήσεις και πως τίποτα δεν τρομάζει την ομάδα του.

Υπήρξαν συζητήσεις στην τεχνική συνεδρίαση των ομάδων σχετικά με τις αναρτήσεις και την νομιμότητά τους. Σε ό,τι αφορά τη Mercedes, είμαι είμαι σίγουρος και άνετος με την κατάσταση. Ξέρουμε τι λένε οι κανονισμοί, τι επιτρέπεται και τι όχι. Νομίζω ότι είναι κάτι το συνηθισμένο για το ξεκίνημα της σεζόν, και δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί.

Εκτός από την καινοτόμο ανάρτηση, οι άνθρωποι στο Brackley ίσως να έχουν βρει ένα παράθυρο στους κανονισμούς, παρουσιάζοντας ένα πολύ ενδιαφέρον «Τ» μπροστά από την πίσω αεροτομή, με το ύψος και τις διαστάσεις να θυμίζουν την πτέρυγα του 2016. Κανείς δεν ξέρει αν η Mercedes σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει αυτό εντός της σεζόν, αλλά και τις προθέσεις των άλλων ομάδων, αφού έχουμε γίνει μάρτυρες αρκετών αντιγραφών στο παρελθόν. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε στις επόμενες ημέρες και φυσικά κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

ΠηγήMercedes AMG

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...