Η Tesla ανακοίνωσε 4 ακόμη Gigafactory

Σχετικά άρθρα

Η Tesla σχεδιάζει να κατασκευάσει τέσσερα ακόμη Gigafactory εργοστάσια, εκτός από αυτό που ετοιμάζει στη Νεβάδα των ΗΠΑ. Η επίσημη ανακοίνωση για το που χτιστούν τα νέα εργοστάσια θα γίνει στα τέλη του 2017. To Gigafactory 2 είναι το εργοστάσιο παραγωγής ηλιακών πάνελ της SolarCity στο Μπάφαλο, με τον Musk να έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ένα Gigafactory εργοστάσιο στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Tesla πριν από μερικές εβδομάδες ανακοίνωσε πως προκειμένου να ανταποκριθεί στην συνεχώς και αυξανόμενη ζήτηση του Model 3, στο Gigafactory εργοστάσιό της στη Νεβάδα, εκτός από μπαταρίες, θα κατασκευάζει ηλεκτροκινητήρες αλλά και κιβώτια ταχυτήτων. Οι νέες γραμμές παραγωγής των ηλεκτροκινητήρων και των κιβωτίων ταχυτήτων στο Gigafactory θα προσθέσουν επιπλέον 550 θέσεις εργασίας στο Gigafactory.

Η παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου στο Gigafactory ξεκίνησε τον Γενάρη. Πρόκειται για τις μπαταρίες 2170 που είναι έτσι σχεδιασμένες προκειμένου να έχουν υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, αλλά και να παρέχουν “την καλύτερη απόδοση με το χαμηλότερο κόστος παραγωγής”. Αρχικά οι μπαταρίες αυτές θα τοποθετούνται στα Powerwall 2 και Powerpack.

Από το δεύτερο τρίμηνο του έτους, το εργοστάσιο, με την μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή στέγη του κόσμου, θα ξεκινήσει την παραγωγή μπαταριών για το Model 3, του οποίου η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Η Tesla κατασκευάζει το Gigafactory μαζί με την Panasonic και όταν αυτό ολοκληρωθεί το 2018 θα είναι το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου, θα απασχολεί 6.500 άτομα και θα κατασκευάζει ετησίως μπαταρίες αξίας 35 GWh. Σήμερα το εργοστάσιο είναι έτοιμο κατά 30%. Έως το 2020 η εταιρία θέλει να κατασκευάζει 50 GWh μπαταρίες ανά έτος, με το εργοστάσιο να απασχολεί 10.000 υπαλλήλους.

ΠηγήTesla

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...