Δοκιμές Βαρκελώνης: Ημέρα 2η

Σχετικά άρθρα

Οι δοκιμές των ομάδων στο Circuit de Barcelona-Catalunya συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και δράση. Οι χρόνοι ήταν σημαντικά καλύτεροι σήμερα στις δύο πρώτες θέσεις, εκεί που βρέθηκαν ξανά οι Ferrari και η Mercedes, όμως αυτή τη φορά η σειρά αντιστράφηκε, καθώς η ιταλική ομάδα ήταν ταχύτερη από τη γερμανική.

Σήμερα, ήταν ο Kimi Raikkonen που έβαλε το όνομά του στην κορυφή, με την επίδοσή του να διαμορφώνεται στο 1:20.9, που είναι 8 δέκατα ταχύτερη από τον χθεσινό χρόνο του Lewis Hamilton. Ο Φινλανδός πραγματοποίησε 108 γύρους, με τη Ferrari να τα πηγαίνει πολύ καλά μέχρι στιγμής όσον αφορά την αξιοπιστία και τα δεδομένα που παίρνει για την SF70H.

Μόλις 23 χιλιοστά πίσω από τον «Iceman» βρέθηκε ο Hamilton. Ο Βρετανός έτρεξε το πρωί σήμερα, καλύπτοντας απόσταση 66 γύρων, όσο ακριβώς διαρκεί και ένας αγώνα στην ισπανική πίστα. Το απόγευμα ανέλαβε ο Valtteri Bottas, κάνοντας 102 γύρους, δίνοντας μαζί με τον team-mate του δεδομένα 782 χιλιομέτρων, για να γίνει και πάλι η ομάδα με τα περισσότερα χιλιόμετρα. Ο Φινλανδός έχασε τον έλεγχο στη στροφή 9, αλλά κατάφερε να σώσει από σοβαρό τραυματισμό την W08, γυρνώντας αμέσως μετά στα pits.

Μία θέση και ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον 32χρονο, βλέπουμε τον Max Verstappen. Ο Ολλανδό πήρε την πρώτη του γεύση από την RB13, αλλά η στρατηγική της Red Bull σε αυτό το σημείο των δοκιμών δείχνει αδιαφορία για τους χρόνους, καθώς επικεντρώνεται στη βελτίωση και μόνο του μονοθεσίου της. Ο 19χρονος ολοκλήρωσε 89 γύρους.

Οι περισσότεροι γύροι ανήκουν στον Kevin Magnussen, ο οποίος οδήγησε και σήμερα για λογαριασμό της Haas. Ο Δανός έγραψε 118 γύρους, δίνοντας σημαντικά δεδομένα στους μηχανικούς του. Στην πέμπτη θέση, τρία δέκατα πίσω από τον Magnussen βρέθηκε ο Esteban Ocon. Ο πρώην οδηγός της Manor είδε καπνό στο πίσω μέρος της VJM10 το πρωί, αλλά συνέχισε και ολοκλήρωσε 96 γύρους.

Ο Daniil Kvyat πήρε τη θέση του Carlos Sainz στην Toro Rosso σήμερα, με τον Ρώσο να καλύπτει απόσταση 68 γύρων, ενώ ο χρόνος του ήταν ελάχιστα καλύτερος από αυτόν του έβδομου Bottas. Στην όγδοη θέση, ο Jolyon Palmer, που το πρωί έκανε μόλις έναν γύρο, για να κλείσει την ημέρα με 53 περάσματα.

Δουλειά για την Sauber ανέλαβε ο Antonio Giovinazzi. Ο 23χρονος Ιταλός ήταν πολύ υποτονικός το πρωί, λόγω αλλαγής power unit, ωστόσο το απόγευμα κάλυψε πολύ μεγαλύτερη απόσταση, λαμβάνοντας συνολικά δεδομένα 67 γύρων. Προβλημάτων συνέχεια για τη McLaren: ο Stoffel Vandoorne αντιμετώπισε θέμα με τον κινητήρα το πρωί, με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή power unit. Ο Βέλγος κάλυψε συνολική απόσταση 40 γύρων, συνεπώς η McLaren τις δύο πρώτες μέρες έχει διανύσει απόσταση μόλις ενός αγώνα.

Κακό το ξεκίνημα για τον Lance Stroll. Ο Καναδός έχασε τον έλεγχο της FW40, τραυματίζοντας το βρετανικό μονοθέσιο. Το χτύπημα ήταν αρκετά σοβαρό, ώστε οι μηχανικοί της Williams να αποφασίσουν ότι η ημέρα γι’ αυτούς τελείωσε πρόωρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...