Την προστασία των πεζών πήραν στα χέρια τους οι κάτοικοι του χωριού Hopeman της Σκωτίας. Τα διερχόμενα οχήματα περνούν από τους δρόμους του χωριού με ταχύτητα μεγαλύτερη του επιτρεπόμενου και έτσι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πεζών και φυσικά των παιδιών που κάνουν τη διαδρομή από και προς το σχολείο, με την τοπική αστυνομία να ολιγωρεί.

Έτσι, κάτοικοι ντυμένοι σαν αστυνομικοί της τροχαίας με φωσφοριζέ γιλέκο, κρατούν πιστολάκι μαλλιών και κάνουν ότι σημαδεύουν τα οχήματα που τρέχουν ώστε να τους φοβίσουν πως πρόκειται για πραγματικό αστυνομικό και να μειώσουν τη ταχύτητά τους. Το επίμαχο κομμάτι του δρόμου είναι μια μεγάλη ευθεία που διέρχεται από το χωριό και οι βιαστικοί οδηγοί το διασχίζουν με ταχύτητες μεγαλύτερες των 60 μιλίων.ώρα (96 χλμ.). Οι κάτοικοι πιστεύουν πως  με αυτή τη μέθοδο θα αποτρέπουν τους οδηγούς να κινούνται από εκεί με αυτές τις ταχύτητες.

Η ταχύτητα με την οποία διέρχονται τα οχήματα από το Hopeman είναι αρκετά υψηλή, ειδικά όταν τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο το πρωί – είναι αρκετά ανησυχητικό. Αυτός είναι ο λόγος που οι κάτοικοι έχουν καταφύγει στο να παίρνουν τα πιστολάκια των μαλλιών και να φορούν τα γιλέκα προσπαθώντας να μειώσουν την ταχύτητα των διερχόμενων οχημάτων,

δηλώνει στο BBC ο δημοτικός σύμβουλος του χωριού Dennis Slater.

Η αστυνομία δεν άφησε αναπάντητες τις ανησυχίες των κατοίκων δημοσιοποιώντας μια δήλωση που λέει ότι:

Η οδική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για την αστυνομία της Σκωτίας, ιδιαίτερα για το βορειοανατολικό τμήμα. Είμαστε ενήμεροι για τα παράπονα που αφορούν την υπερβολική ταχύτητα στο Hopeman τα οποία συνεχίζουν να υφίστανται. Αυτό έρχεται να ταιριάξει με τις προτεραιότητες και την υποστήριξη του Operation Cedar, που δίνει έμφαση στη μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων περιστατικών στους δρόμους εντός της βορειοανατολικής περιοχής.

 • τοσο δυσκολο ειναι να βαλουν μια καμερα…η αλλιως ο δημαρχος να κανει 4-5 σαμαρακια ????

  • hellboy

   σημειωση……..
   αν ηταν ελληνας δημαρχος θα ειχε αναθεσει εργο κυκλικης πλατειας…… σε ξαδερφο του……. για να βγαλει και λιγα μαυρα χρηματα……. εμ τι τζαμπα δημαρχος… -_-

  • Ο προϋπολογισμός για μια κάμερα θα ήταν για κάμερες σε εθνική οδό για κομμάτι 200+χιλιομέτρων ….. Και στο τέλος απλά θα έβαζε 1 σαμαράκι το οποίο με το πέρασμα των 12μηνων λόγο κακοκετχνιας και χαμηλής ποιότητας υλικών θα καταστρεφόταν !!! ????

  • hellboy

   ετσι… αφου ξες πως ειναι αυτοι…-_-
   αγαπανε την περιοχη τους…….

 • LEO

  Μπορουν να βαλουν σικειν απο αχυρόμπαλες.

  Ολα εγω πια…

 • Mika

  Και τραβανε και μια μπαλαντεζα, αν τους πει κανεις τιποτα….
  Τι κανεις εκει ρε φιλε?
  Τιποτα, στεγνωνω το μαλλι, ειχε ωραιο καιρο και βγηκα εξω!

 • spiros

  η δηλωση της αστυνομιας με αλλα λόγια:
  “σας γράφουμε στα …παλια μας τα παπουτσια”