Την προστασία των πεζών πήραν στα χέρια τους οι κάτοικοι του χωριού Hopeman της Σκωτίας. Τα διερχόμενα οχήματα περνούν από τους δρόμους του χωριού με ταχύτητα μεγαλύτερη του επιτρεπόμενου και έτσι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πεζών και φυσικά των παιδιών που κάνουν τη διαδρομή από και προς το σχολείο, με την τοπική αστυνομία να ολιγωρεί.

Έτσι, κάτοικοι ντυμένοι σαν αστυνομικοί της τροχαίας με φωσφοριζέ γιλέκο, κρατούν πιστολάκι μαλλιών και κάνουν ότι σημαδεύουν τα οχήματα που τρέχουν ώστε να τους φοβίσουν πως πρόκειται για πραγματικό αστυνομικό και να μειώσουν τη ταχύτητά τους. Το επίμαχο κομμάτι του δρόμου είναι μια μεγάλη ευθεία που διέρχεται από το χωριό και οι βιαστικοί οδηγοί το διασχίζουν με ταχύτητες μεγαλύτερες των 60 μιλίων/ώρα (96 χλμ.). Οι κάτοικοι πιστεύουν πως με αυτή τη μέθοδο θα αποτρέπουν τους οδηγούς να κινούνται από εκεί με αυτές τις ταχύτητες.

Η ταχύτητα με την οποία διέρχονται τα οχήματα από το Hopeman είναι αρκετά υψηλή, ειδικά όταν τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο το πρωί – είναι αρκετά ανησυχητικό. Αυτός είναι ο λόγος που οι κάτοικοι έχουν καταφύγει στο να παίρνουν τα πιστολάκια των μαλλιών και να φορούν τα γιλέκα προσπαθώντας να μειώσουν την ταχύτητα των διερχόμενων οχημάτων,

δηλώνει στο BBC ο δημοτικός σύμβουλος του χωριού Dennis Slater.

Η αστυνομία δεν άφησε αναπάντητες τις ανησυχίες των κατοίκων δημοσιοποιώντας μια δήλωση που λέει ότι:

Η οδική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για την αστυνομία της Σκωτίας, ιδιαίτερα για το βορειοανατολικό τμήμα. Είμαστε ενήμεροι για τα παράπονα που αφορούν την υπερβολική ταχύτητα στο Hopeman τα οποία συνεχίζουν να υφίστανται. Αυτό έρχεται να ταιριάξει με τις προτεραιότητες και την υποστήριξη του Operation Cedar, που δίνει έμφαση στη μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων περιστατικών στους δρόμους εντός της βορειοανατολικής περιοχής.