Έτσι κατασκευάζεται ένα κιβώτιο ταχυτήτων

Σχετικά άρθρα

Η Seat Componentes έχει αναλάβει τη κατασκευή του νέου κιβωτίου ταχυτήτων MQ281 του VW Group. Πρόκειται για ένα νέο 6-τάχυτου μηχανικό κιβώτιο που εξοπλίζει τα οχήματα της πλατφόρμας MQB και σε αυτό το video θα δεις το πως κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της ισπανικής εταιρίας El Prat de Llobregat στη Βαρκελώνη.

https://www.youtube.com/watch?v=4sBRoLBCCys

Η Seat Componentes κατασκευάζει 18 εκατομμύρια εξαρτήματα κάθε χρόνο και περισσότερα από 660.000 κιβώτια ταχυτήτων. Λιώνει περισσότερους από 15.200 τόνους αλουμινίου, αρκετό αλουμίνιο για να κατασκευαστούν 220 εμπορικά αεροσκάφη.

Η Seat διαθέτει περισσότερα από 500 μηχανήματα και ρομπότ που κατασκευάζουν ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων κάθε 27 δευτερόλεπτα και τα γρανάζια του κάθε κιβωτίου ταχυτήτων κάνουν περισσότερες από 500.000 αλλαγές ταχυτήτων κατά τη διάρκεια της ζωής του. Τα μέρη του κιβωτίου υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία (έως και 14 ώρες σε θερμοκρασία 900 βαθμών Κελσίου), έτσι ώστε η διάρκεια ζωής του να είναι μεγαλύτερη από 250.000 χλμ κατά μέσο όρο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό είναι το αποτέλεσμα αν αφήνεις να υπερθερμανθεί ο κινητήρας

Το ψυκτικό υγρό και το λάδι του κινητήρα δεν πρέπει ποτέ να αναμειγνύονται, αλλιώς το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία. Το ψυκτικό...

Η Porsche 911 Turbo “ξεφτιλίζει” την Mercedes AMG GT 63 S στο 1000άρι

Στη θεωρία τα δύο γερμανικά sport μοντέλα δείχνουν να έχουν πάνω-κάτω τις ίδιες επιδόσεις, αλλά στη πραγματικότητα, η Porsche 911 Turbo είναι πολύ γρηγορότερη...