Η Seat Componentes έχει αναλάβει τη κατασκευή του νέου κιβωτίου ταχυτήτων MQ281 του VW Group. Πρόκειται για ένα νέο 6-τάχυτου μηχανικό κιβώτιο που εξοπλίζει τα οχήματα της πλατφόρμας MQB και σε αυτό το video θα δεις το πως κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της ισπανικής εταιρίας El Prat de Llobregat στη Βαρκελώνη.

Η Seat Componentes κατασκευάζει 18 εκατομμύρια εξαρτήματα κάθε χρόνο και περισσότερα από 660.000 κιβώτια ταχυτήτων. Λιώνει περισσότερους από 15.200 τόνους αλουμινίου, αρκετό αλουμίνιο για να κατασκευαστούν 220 εμπορικά αεροσκάφη.

Η Seat διαθέτει περισσότερα από 500 μηχανήματα και ρομπότ που κατασκευάζουν ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων κάθε 27 δευτερόλεπτα και τα γρανάζια του κάθε κιβωτίου ταχυτήτων κάνουν περισσότερες από 500.000 αλλαγές ταχυτήτων κατά τη διάρκεια της ζωής του. Τα μέρη του κιβωτίου υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία (έως και 14 ώρες σε θερμοκρασία 900 βαθμών Κελσίου), έτσι ώστε η διάρκεια ζωής του να είναι μεγαλύτερη από 250.000 χλμ κατά μέσο όρο.

 • Smartass

  MQ281 είναι οριτζινάλα VW ή είναι εξωτερικού προμηθευτή;

 • anagnwsths

  Όχι και 250,000 Km. Είπαμε , VW είσαι. Άμα δεν ανάβει λίγο το “check engine” , λίγο το άλλο με το “dsg”, δεν ακούγεται κανας θόρυβος απο μετάδοση , κανα “τακα τουκα” απο μοτερ , κανα “γκουπ” απο ανάρτηση πως θα διατηρηθούν οι φιλίες που χτίστηκαν με τους μηχανικούς σας ανα τον κόσμο? Μέχρι κουμπαριές έγιναν. Οικογένειες δημιουργήθηκαν , μηχανικοί βρήκαν γαμπρούς και νύφες απο την συχνή αλληλεπίδραση πελατών VW με μηχανικούς.

  Υ.Γ
  VW connecting people better than others Swedish companies.

  Υ.Γ 2
  Μην αρχίσουν οι Γερμανόφιλοι 12χρονοι τις άναρθρες κραυγές ….Δεν θα απαντήσω

  • anonymous_coward

   VW έχω, κι έχεις δίκιο

   Υ.Γ. Το βίντεο είναι σε Fast Forward, τι ακριβώς υποτίθεται πρέπει να δούμε??