Η Subaru στη Γενεύη παρουσιάζει τη νέα γενιά του XV. Το μοντέλο κατασκευάζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα Subaru Global Platform που είναι 70% πιο άκαμπτη και διαθέτει φρέσκια σχεδίαση, υιοθετώντας την Dynamic x Solid σχεδιαστική φιλοσοφία των Ιαπώνων.

Το μοντέλο είναι κατά 5 mm χαμηλότερο σε σχέση με αυτό που αντικαθιστά, με την απόσταση από το έδαφος να παραμένει στα 220 mm. Στο εσωτερικό συναντάμε νέα οθόνη αφής 8″, νέα διακοσμητικά και νέας σχεδίασης τιμόνι.

Κίνηση παίρνει από τον 2,0-λιτρο Boxer κινητήρα που το 80% των τμημάτων του έχουν επανασχεδιαστεί. Είναι ελαφρύτερος, δυνατότερος και καταναλώνει λιγότερο καύσιμο. Αποδίδει 150 άλογα με 196 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα νέο CVT κιβώτιο ταχυτήτων, που έχει και χειροκίνητη λειτουργία προσομοίωσης επτά σχέσεων.

Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος Symmetrical all-wheel drive που έχει το X-Mode, μια λειτουργία που βελτιώνει την απόδοση στην οδήγηση σε κακό οδικό δίκτυο. Στον βασικό εξοπλισμό διαθέτει το σύστημα ασφαλείας EyeSight, αυτόματο σύστημα πέδησης, ενεργό cruise control και σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας. Επίσης έχει σύστημα αυτόματης ενεργοποίησης μεγάλης σκάλας.