Η Volvo παρουσιάζει στην έκθεση της Γενεύης το νέο XC60.

Η δεύτερη γενιά του πετυχημένου SUV της σουηδικής εταιρίας που στη πρώτη γενιά του, πούλησε περισσότερα από 1 εκατομμύριο μονάδες παγκοσμίως κατά τα 9 χρόνια που βρισκόταν στην αγορά, διαθέτει την ίδια σχεδιαστική γλώσσα με το XC90, με την Volvo να δηλώνει πως είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που κατασκεύασε ποτέ.

Κάτω από την ομπρέλα του ADAS (advanced driver assistance systems) υπάρχει το σύστημα Steer Assist και το Oncoming Lane Mitigation που υποστηρίζει την αλλαγή κατεύθυνσης ώστε να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη πρόσθια σύγκρουση. Το σύστημα ενεργεί όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα από 50 μέχρι 100 χλμ/ώρα, και είναι πρόσθετη λειτουργία του City Safety. Επίσης εξοπλίζεται με το σύστημα Blind Spot Indication που συνεργάζεται με το Steer Assist.

Το σύστημα Pilot Assist είναι ένα ημι-αυτόνομο σύστημα υποβοήθησης του οδηγού που μπορεί να επιταχύνει, να φρενάρει αλλά και να κατευθύνει το XC60 σε δρόμους με καλή διαγράμμιση, σε ταχύτητες έως 130 χλμ/ώρα.

Κίνηση παίρνει από μια σειρά κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Κορυφαίος όλων ο plug-in T8 Twin Engine κινητήρας βενζίνης των 407 ίππων που χαρίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα. Ο D4 πετρελαιοκινητήρας παράγει 190 άλογα, ενώ ο D5 με τεχνολογία PowerPulse 235 άλογα. Επίσης υπάρχει ο T5 των 254 ίππων και ο T6 των 320 ίππων και των 400 Nm ροπής.

Στο εσωτερικό συναντάμε μια μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό που φέρει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Sensus και είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Επίσης συναντάμε τετραζωνικό κλιματισμό, δερμάτινες επενδύσεις, ξύλινα, μεταλλικά και αλουμινένια διακοσμητικά.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει από τα μέσα του Απρίλη.