Έκθεση Γενεύης 2017: Νέο Audi RS5 με 450 άλογα

Σχετικά άρθρα

Η Audi μαζί με το RS5 DTM, παρουσιάζει στη Γενεύη και το νέο RS5 Coupe. Το μοντέλο φορά τον ίδιο biturbo 2,9-λίτρων κινητήρα που συναντάμε στην Porsche Panamera 4S, αλλά στη περίπτωσή του είναι δυνατότερος μιας και αποδίδει 450 άλογα με 600 Nm ροπής.

Χάρη στο μειωμένο βάρος κατά 60 κιλά, σε συνδυασμό με την αυξημένη ιπποδύναμη και ροπή, το νέο RS5 κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 280 χλμ/ώρα με το επιπλέον dynamic πακέτο.

Η κίνηση περνά στον δρόμο από όλους τους τροχούς, μέσω ενός οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης Quattro, κατανέμει την ισχύ ασύμμετρα στους άξονες (40:60) προκειμένου να προσφέρει μια πιο δυναμική συμπεριφορά και καλύτερη πρόσφυση. Στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχει και ένα σπορ πίσω διαφορικό.

Η ανάρτηση του RS5 είναι νέα, με την μπροστά και την πίσω να αποτελείται από μια πολλαπλών συνδέσμων (5). Διαθέτει το σύστημα Dynamic Ride Control (DRC), carbon-κεραμικά φρένα και δυναμικό σύστημα διεύθυνσης με RS ρυθμίσεις.

Στο εσωτερικό συναντάμε σπορ καθίσματα με Nappa δέρμα, κοφτό τριάκτινο τιμόνι, λογότυπα RS, με το Audi virtual cockpit να δείχνει πληροφορίες από την πίεση των ελαστικών, την ροπή και τις δυνάμεις G. Οι παραγγελίες του θα ξεκινήσουν από τον Μάιο με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται μέσα στο καλοκαίρι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...