Η Bentley είναι μια βρετανική εταιρία με την έδρα της να βρίσκεται στο Crewe. Ωστόσο το Brexit θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της, ειδικά σε ότι έχει να κάνει την ελεύθερη πρόσβαση της εταιρίας στην αγορά της Ευρώπης. Γι’αυτό και το αφεντικό της, Wolfgang Durheimer, από τη Γενεύη όπου βρίσκεται, δήλωσε στο Reuters πως αναμένει το τι θα γίνει στην Αγγλία, ώστε να πάρει την επόμενη σημαντική επενδυτική απόφαση της, σχετικά με ένα νέο μοντέλο που θα περάσει στη παραγωγή.

Όπως είπε ο Durheimer, το 20% των ετήσιων πωλήσεων της Bentley γίνονται στην Ευρώπη, η αγορά της οποίας αναμένεται να γίνει η μεγαλύτερη για την βρετανική εταιρία μέσα στο 2017. Η πρόσβαση σε αυτή χωρίς πρόσθετους φόρους αλλά και η μετακίνηση προσωπικού και εμπορευμάτων χωρίς την χρήση βίζας και πρόσθετων δασμών, είναι το κλειδί για την επιτυχία της εταιρίας, στελέχη της οποίας συνομιλούν με τους Βρετανούς αξιωματούχους της κυβέρνησης.

Μπορούμε να περιμένουμε ακόμη εννέα με δώδεκα μήνες προκειμένου να λάβουμε σοβαρές αποφάσεις. Πρέπει να έχουμε σαφείς δεσμεύσεις από τη κυβέρνηση, σχετικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ενιαία αγορά της Ευρώπης, αλλά και ενδεχομένως από την τελωνειακή ένωση.

Η “βρετανικότητα” μας κάνει πολύ μοναδικούς, αλλά γνωρίζουμε από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, πως ο κλάδος είναι διεθνής και έτσι αν χρειαστεί θα κατασκευάζουμε τα μοντέλα της Bentley κάπου αλλού, εκτός Μεγάλης Βρετανίας,

είπε ο Durheimer.

Η Bentley έχει κατασκευάσει στο παρελθόν ορισμένα μοντέλα της εκτός Αγγλίας, σε ένα εργοστάσιο στη Δρέσδη της Ανατολικής Γερμανίας. Η Jaguar Land Rover από τη πλευρά της δηλώνει πως μόλις το 40% των αυτοκινήτων που παράγονται στην Αγγλία, πωλούνται στη τοπική αγορά.