Δεύτερο τεστ Βαρκελώνης: Ημέρα 4η

Σχετικά άρθρα

Μετά από δύο τεστ και οχτώ ημέρες στο Circuit de Barcelona-Catalunya, οι ομάδες μαζεύουν τα πράγματά τους, προκειμένου να επιστρέψουν στις βάσεις τους για την τελική προετοιμασία. Το πρωτάθλημα ξεκινά σε δύο εβδομάδες και οι μηχανικοί έχουν σκληρή δουλειά μπροστά τους, προκειμένου να αναλύσουν τα δεδομένα και να προετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα μονοθέσια εν όψει Αυστραλίας.

Ο ταχύτερος της σημερινής ημέρας ήταν ο Kimi Raikkonen, που σημείωσε μάλιστα τον ταχύτερο χρόνο. Η επίδοσή του είναι στο 1:18.634 και σημειώθηκε με τα πολύ μαλακά ελαστικά, σε μια προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών. Ο ταχύτερος χρόνος που έχει σημειωθεί στην ισπανική πίστα με αυτή τη χάραξη είναι 1:18.339, επίδοση που σημειώθηκε από τον Felipe Massa με την F2008, η οποία φορούσε slicks ελαστικά του 2009.

Παρ’ όλα αυτά, η ημέρα δεν κύλισε όπως θα ήθελε η Ferrari, μιας και ο Φινλανδός σταμάτησε στην πίστα, 90 λεπτά πριν από το τέλος της ημέρας. Η SF70H αντιμετώπισε ηλεκτρικό πρόβλημα, όμως οι Ιταλοί το επιδιόρθωσαν γρήγορα, γι’ αυτό και ο «Iceman» ολοκλήρωσε συνολικά 111 περάσματα, αριθμός πολύ ικανοποιητικός.

Στη δεύτερη θέση, 8 δέκατα πίσω από τον Raikkonen, βλέπουμε τον Max Verstappen. Όπως και ο Φινλανδός, έτσι και ο Ολλανδός έγραψε τον χρόνο του με τα πολύ μαλακά ελαστικά. Οι γύροι που γράφτηκαν σήμερα ήταν 71, αφού αντιμετώπισε πρόβλημα με το turbo, δίνοντας δουλειά στους μηχανικούς της Renault.

Ο Carlos Sainz γύρισε 132 φορές στην πίστα, παρόλο που είχε πρόβλημα το απόγευμα. Ο χρόνος του σημειώθηκε με την υπέρ-μαλακή γόμα και ήταν ελάχιστα μπροστά από τον Valtteri Bottas. Η Mercedes σήμερα δεν επικεντρώθηκε πολύ στους χρόνους, με τον Φινλανδό να οδηγεί το πρωί και τον Lewis Hamilton το απόγευμα.

Οι δυο τους γύρισαν 107 φορές στην πίστα, με την ταχύτερή τους επίδοση να έχει διαφορά μόλις 5 χιλιοστών του δευτερολέπτου. Ο έκτος καλύτερος χρόνος ανήκει στον Nico Hulkenberg. Ο Γερμανός κατέβηκε το 1:20 με την υπέρ-μαλακή γόμα το πρωί, κάνοντας 45 περάσματα, προτού αναλάβει ο Jolyon Palmer. Οι δυο τους έδωσαν δεδομένα 88 γύρων στη Renault.

Ανάμεσά τους βρέθηκε ο Sergio Perez, που ήταν αρκετά δραστήριος, γράφοντας 128 γύρους. Μαζί με τον Sainz, ο Lance Stroll έκανε τους περισσότερους γύρους, 132 στον αριθμό. Η επίδοσή του είναι το 1:20.3, μακριά από τον Romain Grosjean, ο οποίος σημείωσε 76 περάσματα για λογαριασμό της Haas. Ο Γάλλος σταμάτησε στην αμμοπαγίδα μεταξύ των στροφών 9 και 10, προκαλώντας την κόκκινη σημαία.

Τους λιγότερους γύρους έκανε… μάντεψε: η McLaren! Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η βρετανική ομάδα είδε ηλεκτρικό πρόβλημα στην MCL32, με τον Fernando Alonso να συμπληρώνει απόσταση μικρότερη του ενός αγώνα, με τον πονοκέφαλο να γίνεται όλο και πιο έντονος στο στρατόπεδο της McLaren και τη Honda.Στις τελευταίες θέσεις, βλέπουμε τις δύο Sauber, κάτι που δε μας προκαλεί καμία έκπληξη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα