Αν είσαι οπαδός της Ferrari, σίγουρα θα ικανοποιήθηκες από τις δοκιμές των Ιταλών. Η SF70H είναι ένα γρήγορο και αξιόπιστο μονοθέσιο, πολύ καλύτερο από την SF16-H, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει αδυναμίες. Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι η ιταλική ομάδα μπορεί επιτέλους να παλέψει για το πρωτάθλημα, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν όντως αυτό μπορεί πραγματικά να συμβεί.

Αν και από τις δοκιμές τα συμπεράσματα δεν είναι τα πιο ασφαλή, η Mercedes πιστεύει ότι η Scuderia είναι πολύ πιο ανταγωνιστική και απειλητική φέτος, ενώ ο Lewis Hamilton θεωρεί πως η ομάδα του Maranello μπλοφάρει, αφού κρύβει μεγάλος μέρος της ταχύτητάς της. Τώρα, ο 32χρονος επισημαίνει πως περιμένει σκληρή μάχη όχι μόνο με τη Ferrari, αλλά και με τη Red Bull, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστεί πολύ πιο γρήγορη στην Αυστραλία.

Στη Ferrari, έχουν κάνει φανταστική δουλειά και πιστεύω ότι υπάρχουν περισσότερα που θα έρθουν από αυτούς. Νομίζω ότι ο ρυθμός τους αυτή την εβδομάδα ήταν θεαματικός. Πιστεύω ότι και η Red Bull είναι ακόμα εκεί, δεν ξέρω αν έφεραν τον αναβαθμισμένο τους πακέτο αυτή τη εβδομάδα εδώ, αλλά συνήθως το κάνουν στον πρώτο αγώνα, έτσι περιμένω να έχουμε μια σοβαρή μάχη με αυτές τις ομάδες.

Το ζητούμενο στις δοκιμές για τον Hamilton δεν είναι η ταχύτητα, ούτε και θέλει να συμμετέχει στο παιχνίδι των ταχύτερων χρόνων. Αυτό που γνωρίζει είναι πως φέτος η Ferrari αποτελεί πραγματικό αντίπαλο, μειώνοντας σημαντικά την ψαλίδα που τους χώριζε πέρυσι.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν «mind games». Στις δοκιμές κάθε χρόνο, ο στόχος δεν είναι απαραίτητα να είσαι όσο γρήγορος μπορείς, αλά να βρεις τι έχεις στο μονοθέσιό σου. Κάποιες φορές, μερικές ομάδες κρυβόταν στο παρελθόν, αλλά δεν βλέπω πραγματικά ότι αυτό είναι όφελος για κάποια ομάδα. Ο χρόνος που είδατε είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Δε νιώθω ότι, όταν πάω έξω, θα μπορούσα να πάω πιο γρήγορα.

Σίγουρα, υπάρχουν όλα αυτά που κατεβάζουν τους χρόνους, όπως το καύσιμο, οι ρυθμίσεις στον κινητήρα, όλα αυτά. Το σπουδαίο είναι πως κανείς πραγματικά δεν ξέρει. Τα πράγματα φαίνονται πολύ θετικά για τη Ferrari, αυτό είναι σίγουρο, και δε νομίζω ότι μπλοφάρει. Νομίζω ότι η ταχύτητά της είναι αληθινή. Έχουν κάνει σπουδαία δουλειά.