Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε η Ferrari στις φετινές δοκιμές. Η SF70H είναι ένα γρήγορο και αξιόπιστο μονοθέσιο, με την ιταλική ομάδα να σημειώνει τέσσερις φορές τον ταχύτερο γύρο και μάλιστα σήμερα ο Kimi Raikkonen γύρισε τα 4.655 μέτρα σε 1:18.634, ένας εξαιρετικός χρόνος που σίγουρα θα κατέβει κι άλλο κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Grand Prix.

Οι μηχανικοί στο Maranello έκαναν πολύ καλή δουλειά φέτος, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2007 να υπογραμμίζει πως η SF70H είναι ένα πολύ καλύτερο μονοθέσιο από την SF16-H, τη στιγμή που η Scuderia είναι πολύ καλύτερη σε πολλούς τομείς σε σχέση με την περασμένη σεζόν, κάτι που ίσως αποδειχθεί καθοριστικό.

Νομίζω ότι λίγο-πολύ όλα είναι αρκετά θετικά. Το μονοθέσιο έτρεξε καλά, η αίσθηση και για τους δύο οδηγός ήταν αρκετά καλή από την πρώτη ημέρα. Η ομάδα έχει κάνει καλή δουλειά τον χειμώνα, προετοιμάζοντας το αυτοκίνητο και κάνοντάς το να είναι αξιόπιστο. Αν το συγκρίνεται με αυτό που είχαμε πριν από έναν χρόνο, είμαστε πολύ πολύ καλύτερα σε πολλούς τομείς. Αλλά, δεν έχω ιδέα πού θα είμαστε στον πρώτο αγώνα. Είναι το ίδιο κάθε χρόνο και θα δούμε σε μερικές εβδομάδες.

Ο χρόνος του Φινλανδού είναι κατά 3,3 δευτερόλεπτα καλύτερος από την περσινή pole position του Lewis Hamilton (με τα μαλακά ελαστικά), αλλά ο 37χρονος λέει ότι μπορούσε να πάει ακόμα πιο γρήγορα. Παρ’ όλα αυτά, δηλώνει προσγειωμένος και περιμένει την έναρξη της σεζόν για τα πρώτα αξιόπιστα συμπεράσματα.

Σίγουρα, μπορούμε να πάμε πιο γρήγορα, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός στις δοκιμές. Προφανώς και προσπαθείς να πας όσο πιο γρήγορα μπορείς ό,τι κι αν κάνεις, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κοιτάξεις μετά από αυτό, όπως πού μπορούμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι, αλλά είναι μέρος των δοκιμών. Ένιωσα πολύ καλά το πρωί. Ήταν μια από τις καλύτερες ημέρες των φετινών δοκιμών, αλλά είναι ακόμα νωρίς, χωρίς να έχουμε κάνει ούτε έναν αγώνα, οπότε ας περιμένουμε μέχρι να ξεκινήσει η σεζόν.