O Trump αναβάλει για του χρόνου την απόφαση για τα αυστηρότερα πρότυπα μέσης κατανάλωσης

Σχετικά άρθρα

Ο Donald Trump μίλησε χθες στο Μίσιγκαν σε ένα πλήθος εργαζομένων του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, με πολλά στελέχη και CEO των αυτοκινητοβιομηχανιών να δίνουν το παρόν. Η ομιλία έγινε στο πρώην εργοστάσιο συναρμολόγησης Willow Run στο Ypsilanti του Μίσιγκαν, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να ανακοινώνει πως αναβάλει την τελική απόφαση για του χρόνου (Απρίλιος του 2018), σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές του προτύπου “CAFE” (Corporate Average Fuel Economy), που θα μπορούσε να μεταφραστεί ως Μέση Εταιρική Οικονομία Καυσίμου και υποχρεώνει όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες να συμμορφώνονται με τα ορισμένα από τις ειδικές αρχές, όρια κατανάλωσης καυσίμου για τα οχήματά τους.

https://www.youtube.com/watch?v=wW1K1En9ZV4

Το όριο δεν είναι ίδιο για όλα τα μοντέλα, αλλά μεταβάλλεται ανάλογα με την επιφάνεια του αυτοκινήτου. Όταν ωστόσο, το όριο δεν επιτυγχάνεται από την εταιρεία (αθροιστικά για τα μοντέλα της), τότε πληρώνει ένα πρόστιμο της τάξης των $5,50 για κάθε 0,25 λίτρα/100 χλμ απόκλισης από τον στόχο και πολλαπλασιαζόμενο επί των μοντέλων που έχουν διατεθεί στην αμερικανική αγορά. Ο Obama είχε θέσει το 2011 έναν νέο στόχο μέσης κατανάλωσης για τα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Αμερική έως το 2025. Ο στόχος ανέφερε ότι τα αυτοκίνητα θα πρέπει να καταναλώνουν κατά μέσο όρο 54,5 mpg (4,3 λίτρα/100 χλμ), αλλά οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιδρούν υποστηρίζοντας πως αυτός πλέον δεν είναι εφικτός, με τον νέο στόχο, σύμφωνα με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώνει τις θέσεις εργασίας. Ο CEO της Ford, Mark Fields, είπε πως θα μπορούσαν να χαθούν περισσότερες από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας αν παραμείνουν τα τρέχοντα πρότυπα οικονομίας. Επίσης η Ένωση Καταναλωτών υποστηρίζει πως το πιο σκληρό CAFE θα ανεβάσει τις τιμές των αυτοκινήτων που θα φτάνουν έως και τα 3.200 δολάρια για ένα επιβατικό αυτοκίνητο και τα 4.800 δολάρια για ένα pickup.

Ο Trump κατά την ομιλία του ανέφερε πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μια “μεγάλη ανακοίνωση” σχετικά με την αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ η GM έκανε γνωστό πως προσθέτει 220 νέες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο Romulus που θα κατασκευάζει και το 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της εταιρίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...