Αυτόνομο BMW το 2021

Σχετικά άρθρα

Η BMW ετοιμάζει πυρετωδώς ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο το οποίο θα βγει στην αγορά το 2021 και σύμφωνα με τον Elmar Frickenstein, αντιπρόεδρο του τμήματος αυτόνομης οδήγησης της BMW, το όχημα θα είναι σε θέση να λειτουργήσει σε Επίπεδα 3, 4 και 5.

Τον περασμένο Ιούλιο, η BMW και η Mobileye, ανακοίνωσαν την συνεργασία τους για την παραγωγή ενός αυτόνομου οχήματος από την BMW, που θα χρησιμοποιεί επεξεργαστή της Intel, ενώ το λογισμικό και οι αισθητήρες θα είναι από την Mobileye. Στις αρχές του έτους, η γερμανική εταιρία στην CES τόσο το i Inside Future sculpture, ένα πρωτότυπο που μας δείχνει το εσωτερικό των μελλοντικών αυτόνομων αυτοκινήτων της, αλλά και μια αυτόνομη Σειρά 5.

H BMW μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα ξεκινήσει τις δοκιμές με 40 αυτόνομα αυτοκίνητά της σε δημόσιους δρόμους της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Τα περισσότερα από αυτά θα βασίζονται στην Σειρά 7 και θα εξοπλίζονται με συστήματα της Intel και της Mobileye. Στόχος των δοκιμών είναι η συλλογή δεδομένων που θα χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία ανάπτυξης αυτόνομων λειτουργιών που θα περάσουν στη παραγωγή το 2021 στο BMW iNext, όπως έχει ονομάσει η γερμανική εταιρία το αυτόνομο μοντέλο της.

Η BMW έχει ανοίξει ένα νέο κέντρο δοκιμών κοντά στο Μόναχο της Γερμανίας στο οποίο 2.000 μηχανικοί της θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη των αυτόνομων συστημάτων. Επί του παρόντος, η BMW διαθέτει 600 υπαλλήλους που εργάζονται πάνω στο iNext project.

Το τμήμα i της BMW αλλάζει την αποστολή του και πλέον δεν εστιάζει μόνο στη παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων, αλλά και του απόλυτου αυτόνομου αυτοκινήτου. Αυτό δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Klaus Froehlich, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW και επικεφαλής του τμήματος έρευνας και σχεδιασμού. Η BMW δεν εγκαταλείπει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά θέλει να προσθέσει σε αυτά και αυτόνομη τεχνολογία. Το επόμενο μοντέλο της σειράς i δεν θα βγει στην αγορά νωρίτερα από το 2021, με την BMW να δηλώνει πως η αυτόνομη τεχνολογία αποτελεί πλέον προτεραιότητα γι’αυτή, μιας και θα της επιτρέψει να δημιουργήσει τη δική της υπηρεσία ride-hailing, όπως αυτές που ετοιμάζουν οι Uber και η Lyft με αυτόνομα αυτοκίνητα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...