Η BMW στην CES παρουσιάζει το i Inside Future sculpture, ένα πρωτότυπο που μας δείχνει το μέλλον των εσωτερικών των αυτόνομων αυτοκινήτων.

Το BMW i Inside Future sculpture concept διαθέτει το HoloActive Touch, το σύστημα με το οποίο μας δείχνει πως τα ολογράμματα στο εσωτερικό των αυτοκινήτων δεν είναι πλέον μόνο προϊόν του Hollywood, όπως στη ταινία Minority Report.

Η BMW πριν από 15 χρόνια παρουσίασε το καινοτόμο τότε σύστημα iDrive στην Σειρά 7 (E65) και με την τεχνολογία να κάνει άλματα, η γερμανική εταιρία έχει ετοιμάσει μια εικονική οθόνη αφής που λειτουργεί με το “εικονικό” πάτημα των δακτύλων στον αέρα, ενώ υποστηρίζει και gestures (χειρονομίες).

Η τεχνολογία ονομάζεται HoloActive Touch και όπως αναφέρει η BMW, με την βοήθεια των αντανακλάσεων, δημιουργούνται ολογραφικές οθόνες, όπως συμβαίνει στο σύστημα Head-Up Dispay, με τον χρήση να μπορεί να πατήσει τα εικονικά πλήκτρα, με μια κάμερα να καταγράφει την θέση των δακτύλων του οδηγού. Ο οδηγός ελέγχει διάφορες λειτουργίες από μια ολογραφική οθόνη που εμφανίζεται δίπλα από το τιμόνι στην κεντρική κονσόλα, υπάρχει απτική ανάδραση, με την οθόνη να μπορεί να σβήσει, όταν δεν είναι σε χρήση.

Ως ένα πλήρως αυτόνομο όχημα, οι σχεδιαστές έδωσαν έμφαση στη συνδεσιμότητα και την άνεση. Η οθόνη του ταμπλό εκτείνεται σε όλη τη καμπίνα και δείχνει διάφορες πληροφορίες, με τους επιβάτες να ακούν την αγαπημένη τους μουσική μέσω του BMW Sound Curtain, ενός συστήματος που ενσωματώνει ηχεία σε κάθε προσκέφαλο και επιτρέπει σε κάθε επιβάτη να ακούσει αυτό που επιθυμεί. Δεν υπάρχει κανένα φυσικό κουμπί και στο πίσω μέρος συναντάμε μια μεγάλη αναδιπλούμενη οθόνη, που όταν δεν χρησιμοποιείται, λειτουργεί ως μια ατμοσφαιρική πηγή φωτισμού.

Παράλληλα η BMW στην CES παρουσίασε το Connected Window, μια μεγάλη οθόνη που προβάλει το καθημερινό πρόγραμμα του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένων των ραντεβού, των καιρικών συνθηκών, ακόμα και τα ψώνια που πρέπει να κάνουν. Υποστηρίζει gestures, προβάλλει δεδομένα της κίνησης σε πραγματικό χρόνο και ενσωματώνει πληροφορίες από το smartphone, τα wearables και τις άλλες έξυπνες συσκευές. Επίσης μπορεί να μεταφέρει τις οδηγίες πλοήγησης από μια συνάντηση στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου.