Από χθες κυκλοφορούσε η είδηση πως ο Ferdinand Piech θα αποτελέσει παρελθόν από το διοικητικό συμβούλιο της Porsche Automobil Holding SE, της εταιρίας που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της VW, μετά την διαμάχη που έχει ο πρώην πρόεδρος της VW, τόσο με τον ξάδερφό του Wolfgang Porsche, όσο και με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, μετά τις δηλώσεις του για με το γεγονός πως είχε ενημερώσει βασικά μέλη του εποπτικού συμβουλίου της VW, ανάμεσά τους και ο ξάδερφος του Wolfgang Porsche, σχετικά με το Dieselgate μήνες προτού το σκάνδαλο βγει στη δημοσιότητα.

Ο εγγονός του Ferdinand Porsche ανακοίνωσε πως πουλά τις μετοχές της VW που έχει στη κατοχή του ύψους 1 δισ. ευρώ, με την Porsche Automobil Holding SE με δελτίο τύπου να ανακοινώνει πως οι οικογένειες Porsche και Piech βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις ώστε να αγοράσουν τις μετοχές του Piech.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Porsche Automobil Holding SE: Potential change in the shareholder structure

Porsche Automobil Holding SE has been informed that the Porsche and Piëch families are in negotiations as to whether the foundations under the influence of Prof. Dr. Ferdinand K. Piëch shall transfer the major part of their indirectly held ordinary shares in Porsche Automobil Holding SE to further members of the Porsche and Piëch families. At present, it is still unforeseeable whether the aforesaid changes in the shareholder structure of Porsche Automobil Holding SE will in fact occur.

[/learn_more]