Παρότι η Aston Martin τα περασμένα χρόνια έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, μην εμφανίζοντας κέρδη για πολλά χρόνια, τελικά κατάφερε να βρει το σωστό δρόμο, και πλέον ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, ετοιμάζοντας νέα προϊόντα που θα βγούνε στην αγορά τα επόμενα έτη.

Ένα από αυτά είναι η ηλεκτρική έκδοση της Rapide, ένα πρωτότυπο της οποίας είδαμε το 2015, με το RapidE concept. Η συγκεκριμένη φορούσε έναν ηλεκτροκινητήρα δημιουργίας Williams Advanced Engineering, με την εταιρία να είχε υπογράψει ένα μνημόνιο συνεργασίας με την κινέζικη LeEco.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του CEO της Aston Martin, Andy Palmer, το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να “θυσιαστεί” η σημερινή έκδοση του αυτοκινήτου, που κινείται με τον V12 κινητήρα. Πρακτικά δηλαδή η ηλεκτρική Rapide θα αντικαταστήσει τον 6-λιτρο βενζινοκίνητο ατμοσφαιρικό κινητήρα, του πολυτελές sedan της εταιρίας.

H έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού μοντέλου αναμένεται να αποδίδει 800 άλογα, με τις μπαταρίες του να του χαρίζουν μια αυτονομία 320+ χλμ. Το κόστος του αυτοκινήτου αναμένεται να είναι κάπου μεταξύ των €180.000 και €225.000, με την εταιρία να έχει ως στόχο να πουλά κοντά στις 400 ηλεκτρικές Rapide κάθε χρόνο.