Ο τίτλος μπορεί να είναι παραπλανητικός για κάποιους και να αναρωτηθούν γιατί να υπάρχει μια τέτοια ενδοοικογενειακή διαμάχη. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν εξ αρχής πως δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο και εξηγούμαστε. Η Bentley Motors (ξέρεις, αυτή, με τα αυτοκίνητα) έχασε αυτές τις μέρες τη δικαστική διαμάχη που είχε ανοίξει με τη μικρή εταιρία ρουχισμού Bentley ( αυτή που… δεν έχεις ακούσει ίσως ποτέ) και ψάχνει τώρα για κάποιο νομικό παραθυράκι ώστε να βρει το δίκιο της μετά της απόφαση του Βρετανικού γραφείου πνευματικής ιδιοκτησίας.

Δε δέχομαι ότι η Bentley Motors έχει… (φαίνεται) χρησιμοποιήσει το σήμα της,

δηλώνει ο George Salthouse.

Θα έχεις την απορία αυτή την στιγμή γιατί κάποιος να ασχοληθεί τόσο με αυτό το ζήτημα, αλλά να σου υπενθυμίσω ότι η Bentley αλλά και άλλες premium μάρκες όπως η Aston Martin και η Bugatti έχουν τα δικά τους είδη ένδυσης και έτσι ανεξάρτητα με το πόσο καλά πάνε οι πωλήσεις των ειδών αυτών, το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίζει.

Περνώντας λοιπόν στην εταιρία ένδυσης Bentley, να ενημερώσουμε πως έχει έδρα το Μάντσεστερ και απασχολεί περίπου 10 υπαλλήλους. Βρίσκεται στο σημείο των ετοιμασιών για e-shop και προς το παρόν διαθέτει τα προϊόντα της μέσω κάποιον ελάχιστων μαγαζιών στη Βρετανία. Έχει ιδρυθεί το 1962 από τον Gerard Bentley, ο οποίος έφτιαχνε κυρίως ένδυση για παίκτες του γκολφ. Αργότερα και πιο συγκεκριμένα το 1990, το σήμα της εταιρίας περνάει στα χέρια των αδερφών Lee, Bob και Christopher και έπειτα εξαγοράζει και το όνομα Bentley μετά το καθεστώς πτώχευσης που περιέπεσε η εταιρία αυτή, έχοντας μάλιστα κατοχυρώσει το όνομα το 2009. Αυτό, είναι το μεγάλο “αγκάθι” για τη Bentley Motors και ψάχνει τώρα τρόπους να θεωρήσει άκυρη την αγοραπωλησία αυτή.

Η βιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων επιτίθεται λέγοντας ότι η εταιρία ρουχισμού παίζει με τη φήμη της στο χώρο της αυτοκίνησης, με τον Lee να αντιπαρέρχεται τη δήλωση λέγοντας πως οι ίδιοι δεν έχουν τόσο δυνατό όνομα στο χώρο της ένδυσης και έτσι δε διακυβεύεται τίποτα, συμπληρώνοντας επίσης πως χρησιμοποιούν πλέον το όνομα Bentley και με την έγκριση του γραφείου πνευματικής ιδιοκτησίας.

 • Anestis Genk

  Νομίζω η επίσημη πολιτική των πετυχημένων εταιρειών είναι η ταμπελολατρία.

 • Γιώργος Εμπέρ

  Γιατι δεν δινει η αυτοκινητοβιομηχανια Bentley το δικαιωμα στο ρουχομαγαζο Bentley να αναλαβει αυτο να φτιαχνει υποδηματα για την ιδια την αυτοκινητοβιομηχανια Bentley και τελειωνει το πανηγυρι. Κρατανε και οι 2 το ονομα τους, τα κοιμιαζουν και ειναι ολοι χαρουμενοι.

  • τα ρουχα της εταιρια ρουχισμου θεωρουντε ομως lux ??? η ειναι ”φτηνα” ??? γιατι αν ισχυει αυτο……η πρεπει να ανεβασει ποιοτητα η ”βιοτεχνια” η θα τρεχουν στις δικαστικες αιθουσες γιατι χαμενη θα βγαινει η ”motors” !!!

  • Γιώργος Εμπέρ

   Ε αν θελει να βρισκεται κατω απο την στεγη της Bentley Motors και να εχει την τιμη να λεει πως κατασκευαζει τον ρουχισμο της, θα πρεπει να ανεβασει και τα στανταρ της. Μια μικρη βιοτεχνια ειναι. Μην τα θελει ολα δικα της.

 • Mika

  Τα παντα θα λυθουν αν η Βentley Motors τους εξαγορασει!
  :p