Ο τίτλος μπορεί να είναι παραπλανητικός για κάποιους και να αναρωτηθούν γιατί να υπάρχει μια τέτοια ενδοοικογενειακή διαμάχη. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν εξ αρχής πως δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο και εξηγούμαστε. Η Bentley Motors (ξέρεις, αυτή, με τα αυτοκίνητα) έχασε αυτές τις μέρες τη δικαστική διαμάχη που είχε ανοίξει με τη μικρή εταιρία ρουχισμού Bentley ( αυτή που… δεν έχεις ακούσει ίσως ποτέ) και ψάχνει τώρα για κάποιο νομικό παραθυράκι ώστε να βρει το δίκιο της μετά της απόφαση του Βρετανικού γραφείου πνευματικής ιδιοκτησίας.

Δε δέχομαι ότι η Bentley Motors έχει… (φαίνεται) χρησιμοποιήσει το σήμα της,

δηλώνει ο George Salthouse.

Θα έχεις την απορία αυτή την στιγμή γιατί κάποιος να ασχοληθεί τόσο με αυτό το ζήτημα, αλλά να σου υπενθυμίσω ότι η Bentley αλλά και άλλες premium μάρκες όπως η Aston Martin και η Bugatti έχουν τα δικά τους είδη ένδυσης και έτσι ανεξάρτητα με το πόσο καλά πάνε οι πωλήσεις των ειδών αυτών, το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίζει.

Περνώντας λοιπόν στην εταιρία ένδυσης Bentley, να ενημερώσουμε πως έχει έδρα το Μάντσεστερ και απασχολεί περίπου 10 υπαλλήλους. Βρίσκεται στο σημείο των ετοιμασιών για e-shop και προς το παρόν διαθέτει τα προϊόντα της μέσω κάποιον ελάχιστων μαγαζιών στη Βρετανία. Έχει ιδρυθεί το 1962 από τον Gerard Bentley, ο οποίος έφτιαχνε κυρίως ένδυση για παίκτες του γκολφ. Αργότερα και πιο συγκεκριμένα το 1990, το σήμα της εταιρίας περνάει στα χέρια των αδερφών Lee, Bob και Christopher και έπειτα εξαγοράζει και το όνομα Bentley μετά το καθεστώς πτώχευσης που περιέπεσε η εταιρία αυτή, έχοντας μάλιστα κατοχυρώσει το όνομα το 2009. Αυτό, είναι το μεγάλο “αγκάθι” για τη Bentley Motors και ψάχνει τώρα τρόπους να θεωρήσει άκυρη την αγοραπωλησία αυτή.

Η βιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων επιτίθεται λέγοντας ότι η εταιρία ρουχισμού παίζει με τη φήμη της στο χώρο της αυτοκίνησης, με τον Lee να αντιπαρέρχεται τη δήλωση λέγοντας πως οι ίδιοι δεν έχουν τόσο δυνατό όνομα στο χώρο της ένδυσης και έτσι δε διακυβεύεται τίποτα, συμπληρώνοντας επίσης πως χρησιμοποιούν πλέον το όνομα Bentley και με την έγκριση του γραφείου πνευματικής ιδιοκτησίας.