Οι Lewis Hamilton και Fernando Alonso είναι υπεύθυνοι για μία από τις πιο επικές κόντρες στην ιστορία του αθλήματος. Οι δυο τους βρέθηκαν για μία μόλις χρονιά στη McLaren, το 2007, με την αντιπαλότητά τους να λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις. Ο Ισπανός αποχώρησε στο τέλος της χρονιάς, ωστόσο το 2015 επέστρεψε και πάλι στο Woking, με την ελπίδα να μπορέσει να διεκδικήσει ξανά το πρωτάθλημα.

Αν ήξερε πόσο ανίκανη θα ήταν η Honda στην κατασκευή ενός αξιόπιστου και δυνατού power unit, τότε είμαι σίγουρος πως ούτε που θα σκεφτόταν να υπέγραφε με τη McLaren. Ο Ισπανός έχει να παλέψει για τις θέσεις του βάθρου από το 2014, γεγονός που δεν αρέσει στους οπαδούς του αθλήματος, αφού μιλάμε για έναν άκρως ανταγωνιστικό και γρήγορο οδηγό.

Η κατάσταση αυτή δεν αρέσει ούτε στον πρώην team-mate του, με τον Hamilton να ισχυρίζεται ότι θέλει να δει τον Ferni στις πρώτες θέσεις  προτού ο 35χρονος αποφασίσει να αποσυρθεί από το άθλημα.

Δεν είχα πολλές μάχες με τον Sebastian στην πίστα, έτσι θα ήθελα να συμβεί αυτό. Θεωρώ ότι και οι οπαδοί θέλουν να το δουν αυτό, αλλά χρειαζόμαστε τον Alonso σε ένα καλό μονοθέσιο, ώστε να είναι μπροστά και να παλεύει μ’ εμάς προτού τερματίσει την καριέρα του. Υπάρχει ένα hint, ότι θα είναι εδώ για άλλα δύο χρόνια τουλάχιστον, κάτι που είναι καλό, αλλά νιώθω ότι ακόμα δεν έχουμε δει το καλύτερο από τον Fernando και πιστεύω ότι το άθλημα έχει ανάγκη από αυτό, και νομίζω ότι αξίζει να το αποδείξει αυτό.

Θέλεις να αγωνίζεσαι ενάντια στους καλύτερους και πιστεύω ότι αυτό είναι που θέλουν και οι οπαδοί να βλέπουν. Θέλουν να δουν κλειστές μάχες, την απόλυτη ανταγωνιστικότητα και τους καλύτερους να κάνουν το καλύτερό τους. Οπότε, ανυπομονώ να αγωνιστώ με όλα αυτά τα παιδιά κι ελπίζω ότι θα έχουμε πολλούς κλειστούς αγώνες.

Κατά τα διάρκεια των δοκιμών, αλλά και μετά από αυτές, ο οδηγός της Mercedes έλεγε πως το ταχύτερο μονοθέσιο αυτή τη στιγμή ανήκει στη Ferrari. Η άποψη αυτή δεν έχει αλλάξει, ωστόσο ανυπομονεί να δει πού βρίσκεται η Red Bull, η οποία θα φέρει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο στην Αυστραλία, με την ελπίδα ότι η RB13 θα είναι σημαντικά πιο ανταγωνιστική.

Πιστεύω ότι η Ferrari είναι η ταχύτερη αυτή τη στιγμή και θα είναι σίγουρα το φαβορί, αλλά φυσικά θα μάθουμε περισσότερα αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι ενδιαφέρον να το δούμε, ο Sebastian πάντα είναι πολύ πιο προκατειλημμένος και μπορώ να πω ότι είναι ένας τρόπος για να μείνεις προσγειωμένος, αλλά ο ρυθμός ήταν προφανώς σπουδαίος στις δοκιμές.

Είμαι πάρα πολύ περίεργος να δω τι θα κάνει η Red Bull, επειδή ήταν αρκετά πίσω στις δοκιμές, τουλάχιστον συγκριτικά με τη Ferrari, και δεν είδα να φέρνουν πολλές αναβαθμίσεις, ή όσες θα μπορούσα να δω. Έτσι, υποθέτω ότι θα φέρουν κάτι εδώ και ανυπομονώ να δω τι θα είναι αυτό. Το να έχεις περισσότερες ομάδες και περισσότερους οδηγούς να μάχονται για νίκες, είναι πάντα αυτό που ζητούν όλοι, ελπίζοντας κι εγώ ότι αυτό πραγματικά θα συμβεί.